Ozvaničen početak radova na Koridoru 5C

Bez autora
Jun 17 2019

Predstavnici Јavnog preduzeća ''Autoputevi Republike Srpske'' ozvaničili su danas u Doboju početak radova na prvim kilometrima Koridora 5C na teritoriji tog bh. entiteta. Riječ je o dionici autoputa vrijednoj 70 miliona eura. Prva dionica gradit će se na pravcu Јohovac - Rudanka, u dužini od 5,65 kilometara, i bit će finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i grant sredstvima Investicionog okvira za zapadni Balkan. Predsjednik Vlade RS Radovan Višković najavio je da će u narednih 15-20 dana biti održana posebna sjednica Narodne skupštine RS da bi bio usvojen plan parcelacije za izgradnju autoputa do Rače i granice sa Srbijom.

Ozvaničen početak radova na Koridoru 5CPredstavnici Јavnog preduzeća ''Autoputevi Republike Srpske'' ozvaničili su danas u Doboju početak radova na prvim kilometrima Koridora 5C na teritoriji tog bh. entiteta. Riječ je o dionici autoputa vrijednoj 70 miliona eura.

Prva dionica gradit će se na pravcu Јohovac (Tovira) - Rudanka (Kostajnica), u dužini od 5,65 kilometara, i bit će finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i grant sredstvima Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković najavio je da će u narednih 15-20 dana biti održana posebna sjednica Narodne skupštine RS da bi bio usvojen plan parcelacije za izgradnju autoputa do Rače i granice sa Srbijom.

- Tom dionicom gradit ćemo i plinovod i jednim udarcem ubit ćemo dvije muhe. Radit ćemo sve da otvorimo javne radove i u sektorima energetike i ostalim oblastima - rekao je Višković i dodao da će Vlada Srbije početi u julu graditi most na Rači.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović kazala je kako je ovo važan infrastrukturni projekt. - Podržavam aktivnosti Vlade i drugih institucija za stvaranje pretpostavki za realizaciju velikih projekata. Za to je potreban predan rad i to su dobre stvari za RS - rekla je Cvijanović.

Autoput na Koridoru 5C, čija je ukupna dužina 46,6 kilometara, bit će izgrađen u četiri faze, a vrijednost kompletnog projekta od Doboja do Vukosavlja procijenjena je na 500 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik