Violeta kupila čapljinsku Lastu

Bez autora
Jun 18 2019

Grudska ''Violeta'' novi je vlasnik tvornice keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina, nekadašnjeg giganta u proizvodnji slatkiša. Četvrta aukcija, na kojoj nije bila određena početna cijena, bila je uspješna za prodaju ove tvrtke koja je već godinu dana u stečaju. O detaljima ne mogu, samo mogu potvrditi da je aukcija bila uspješna i da je Violeta novi vlasnik 'Laste' Čapljina'', rekla je u kratkom telefonskom razgovoru stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović. Ona je dodala kako ''Lasta'' nastavlja sa proizvodnjom, kao što je to bilo i u proteklih godinu dana. Violeta je tako postala vlasnik nekretnine, opreme i nematerijalne imovine Laste.

Violeta kupila čapljinsku LastuGrudska ''Violeta'' novi je vlasnik tvornice keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina, nekadašnjeg giganta u proizvodnji slatkiša.

Četvrta aukcija, na kojoj nije bila određena početna cijena, bila je uspješna za prodaju ove tvrtke koja je već godinu dana u stečaju.

''O detaljima ne mogu, samo mogu potvrditi da je aukcija bila uspješna i da je Violeta novi vlasnik 'Laste' Čapljina'', rekla je za Bljesak.info u kratkom telefonskom razgovoru stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović.

Ona je dodala kako ''Lasta'' nastavlja sa proizvodnjom, kao što je to bilo i u proteklih godinu dana. Violeta je tako postala vlasnik nekretnine, opreme i nematerijalne imovine Laste.

U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 tisuće četvornih metara, zatim upravna zgrada površine oko tisuću četvornih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 tisuću četvornih metara. Ukupna površina zemljišta koje ''pokriva'' nekadašnji gigant je 63.101 četvorni metar, odnosno 6,3 hektara.

Predmet prodaje je bila i oprema kojom tvornica u stečaju raspolaže, te nematerijalna imovina kao što su pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i slično. Ukupna procijenjena vrijednost društva prema Elaboratu o popisu i procjeni vrijednosti je 11.476.300 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik