Mladim poljoprivrednicima od države besplatno zemljište

Bez autora
Jun 18 2019

Ministar za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić izjavio je da tim profesionalaca radi na pripremi mera za oživljavanje srpskog sela i da se očekuje da će početkom sledeće godine biti raspisan javni poziv za besplatno ustupanje državnog zemljišta osobama mlađim od 40 godina, koji žele da se bave poljoprivredom.On je precizirao da se ne radi o poklanjanju, već ustupanju zemljišta onima koji hoće da se bave ratarstvom, povrtarstvom i stočarstvom. Ustupamo im zemljište trajno, a to trajno znači dok god ga privode kulturi i nameni i to na način kako to budu propisale stručne poljoprivredne službe, instituti, akademijski Odbor za selo, da ga obrađuju na najsavremeniji način, rekao je Krkobabić i dodao da će ono biti ustupljeno pod određenim opštepoznatim uslovima.

Mladim poljoprivrednicima od države besplatno zemljišteMinistar za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić izjavio je da tim profesionalaca radi na pripremi mera za oživljavanje srpskog sela i da se očekuje da će početkom sledeće godine biti raspisan javni poziv za besplatno ustupanje državnog zemljišta osobama mlađim od 40 godina, koji žele da se bave poljoprivredom.

On je za Kurir precizirao da se ne radi o poklanjanju, već ustupanju zemljišta onima koji hoće da se bave ratarstvom, povrtarstvom i stočarstvom.

- Ustupamo im zemljište trajno, a to trajno znači dok god ga privode kulturi i nameni i to na način kako to budu propisale stručne poljoprivredne službe, instituti, akademijski Odbor za selo, da ga obrađuju na najsavremeniji način - rekao je Krkobabić i dodao da će ono biti ustupljeno pod određenim opštepoznatim uslovima.

Govoreći o zadrugama, Krkobabić je rekao da se za manje od mesec dana očekuje novi konkurs za pomoć zadrugama, na kome će oko 60 zadruga iz Srbije dobiti novac.

- Mali posed zahteva udruživanje. Kad se udruži pet ili više domaćina, imaju šansu da budu robni proizvođači, da smanje troškove proizvodnje i da taj proizvod usmere na pijacu - zaključio je Krkobabić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik