Veća proizvodnja uglja za 5,1 odsto u odnosu na prošlu godinu

Bez autora
Jun 19 2019

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je ove godine povećana proizvodnja uglja u EPS-u za 900.000 tona, ili za 5,1 odsto u odnosu na isti period lane.Antić je prilikom početka transporta odlagača sa montažnog placa Drmno na kop, objasnio da su to podaci zaključno sa današnjim danom, i izrazio očekivanje da će 2019. biti godina snažnih uspeha Elektroprivrede, kao i da će ona biti jedan od ključnih segmenata ukupne industrijske proizvodnje. Povećanje proizvodnje uglja prati i dobra proizvodnja u termo sektoru i tu takođe imamo značajno povećanje, rekao je Antić i ocenio da je ova godina značajna za budućnost rudarstva u Srbiji i da će je pratiti snažne investicije.

Veća proizvodnja uglja za 5,1 odsto u odnosu na prošlu godinuMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas u Kostolcu da je ove godine povećana proizvodnja uglja u EPS-u za 900.000 tona, ili za 5,1 odsto u odnosu na isti period lane.

Antić je prilikom početka transporta odlagača sa montažnog placa Drmno na kop, objasnio da su to podaci zaključno sa današnjim danom, i izrazio očekivanje da će 2019. biti godina snažnih uspeha Elektroprivrede, kao i da će ona biti jedan od ključnih segmenata ukupne industrijske proizvodnje.

Povećanje proizvodnje uglja prati i dobra proizvodnja u termo sektoru i tu takođe imamo značajno povećanje, rekao je Antić i ocenio da je ova godina značajna za budućnost rudarstva u Srbiji i da će je pratiti snažne investicije.

Ući ćemo u ozbiljne investicije i pokrenuti nabavku dva velika sistema koji su ključni za otvaranje novog kopa Radljevo koji treba u budućnosti da obezbedi dugoročno snabdevanje električnom energijom, rekao je ministar.

On je dodao da su Kolubara i TENT stub stabilnosti elektroenergetskog sistema Srbije i izrazio zahvalnost rudarima i zaposlenima u EPS-u na dobrim rezultatima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik