Nova KBM preuzela Abanku

Bez autora
Jun 20 2019

Nadzorni odbor Slovenskog državnog holdinga objavio je u srijedu da je najpovoljniju obvezujuću ponudu za kupnju Abanke dala Nova kreditna banka Maribor odnosno njen vlasnik, američki investicijski fond Apollo. Više informacija bit će poznato naknadno ili kao rezultat ugovornih uvjeta. nakon potpisivanja ugovora, koji se očekuje u četvrtak, izjavila je danas predsjednica Nadzornog odbora Karmen Dietner i predsjednik uprave Igor Kržan. Prema današnjoj izjavi javnosti, Dietner nije htjela otkriti iznos otkupne cijene zbog ugovornih odredbi, ali država nije izdala jamstvo odabranom kupcu za moguće negativne posljedice tužbi vezanih za sanaciju banke.

Nova KBM preuzela AbankuNadzorni odbor Slovenskog državnog holdinga (SDH) objavio je u srijedu da je najpovoljniju obvezujuću ponudu za kupnju Abanke dala Nova kreditna banka Maribor (Nova KBM) odnosno njen vlasnik, američki investicijski fond Apollo.

Više informacija bit će poznato naknadno ili kao rezultat ugovornih uvjeta. nakon potpisivanja ugovora, koji se očekuje u četvrtak, izjavila je danas predsjednica Nadzornog odbora Karmen Dietner i predsjednik uprave Igor Kržan.

Prema današnjoj izjavi javnosti, Dietner nije htjela otkriti iznos otkupne cijene zbog ugovornih odredbi, ali država nije izdala jamstvo odabranom kupcu za moguće negativne posljedice tužbi vezanih za sanaciju banke.

Na pitanje hoće li država prodajom Abanke otplatiti sanacijski trošak - nakon što su se Abanka Vipa i Banka Celje spojile nakon državne intervencije u iznosu od 781 milijuna eura - odgovorila je da "ako dodamo sva potraživanja prodana od strane DUTB-a na kupnju, nadam se da ćemo postići ili premašiti državnu potporu".

Prema neslužbenim informacijama iz STA, obje zainteresirane strane u završnici prodaje, Nova KBM i mađarska OTP banka ponudile su između 450 i 500 milijuna eura. Očekuje se da će, prema neslužbenim informacijama Financi, cijhena iznositi nešto manje od 90 posto knjigovodstvene vrijednosti dionica, dobrih 500 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik