Dosuđeno oko 50.000 eura Prvoj banci

Bez autora
Jun 20 2019

Prvoj banci i još nekoliko manjinskih akcionara UTIP Crna Gora, čiji je većinski vlasnik kompanija biznismena Žarka Burića Normal company, dosuđeno je 100 hiljada eura na ime vlasničkog uloga, koji su kao nesaglasni akcionari tražili sudskim putem. Od tog iznosa, Prvoj banci pripada oko 50 hiljada eura za 0,48 odsto akcija. Riječ je o prvostepenoj presudi Privrednog suda, o kojoj će, na osnovu žalbe UTIP-a, odlučivati i Apelacioni sud. Manjinski akcionari su na Skupštini održanoj u novembru 2017. godine glasali protiv odluke o izgradnji poslovno-stambenog objekta i zahtijevali isplatu vlasničkog uloga. Kako do toga nije došlo, pokrenut je sudski postupak u kojem su tražili isplatu po cijeni od 78 centi po akciji, koliko je iznosila na dan održavanja Skupštine.

Dosuđeno oko 50.000 eura Prvoj banciPrvoj banci i još nekoliko manjinskih akcionara UTIP Crna Gora, čiji je većinski vlasnik kompanija biznismena Žarka Burića Normal company, dosuđeno je 100 hiljada eura na ime vlasničkog uloga, koji su kao nesaglasni akcionari tražili sudskim putem, saznaje Pobjeda.

Kako piše taj list, od tog iznosa, Prvoj banci pripada oko 50 hiljada eura za 0,48 odsto akcija. Riječ je o prvostepenoj presudi Privrednog suda, o kojoj će, na osnovu žalbe UTIP-a, odlučivati i Apelacioni sud.

Manjinski akcionari su na Skupštini održanoj u novembru 2017. godine glasali protiv odluke o izgradnji poslovno-stambenog objekta i zahtijevali isplatu vlasničkog uloga.

Kako do toga nije došlo, pokrenut je sudski postupak u kojem su tražili isplatu po cijeni od 78 centi po akciji, koliko je iznosila na dan održavanja Skupštine.

UTIP u žalbi Apelacionom sudu navodi da je ta cijena nerealna, te da je berzanskim manipulacijama skočila za više od 100 odsto u odnosu na prethodnu trgovinu.

Ovo nije jedini spor nesaglasnih akcionara sa UTIP-om.

Pred Privrednim sudom je u toku postupak po tužbi podgoričke kompanije Ceed consulting, koja je takođe bila protiv pomenute odluke.

Kao nesaglasni akcionar sa 5,8 odsto akcija traži 670 hiljada eura. Ročište koje je održano u srijedu odloženo je za sredinu septembra.

UTIP je zarad projekta vrijednog, kako navode, 19 miliona eura, početkom godine srušio nekadašnji hotel City ispod Ljubovića, na čijem mjestu će biti sagrađen kompleks sa 240 stanova i 40 poslovnih prostora.

Kompleks će se prostirati na parceli od 9,5 hiljada kvadrata, a prema planu trebalo bi da bude završen do kraja sljedeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik