Autoput od Obrenovca do Čačka će biti pušten u saobraćaj 15. avgusta

Bez autora
Jun 20 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će narednih nekoliko dana, zajedno sa saradnicima, provesti na gradilištu na istočnom kraku Koridora 10, kako bi se uverila u to da će radovi na ovom auto-putu biti završeni tokom leta. Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na Koridoru 11, navela da je na istočnom kraku Koridora 10 preostalo da se završi samo jedna deonica, Bancarevo-Crvena Reka. Potpredsednica Vlade je objasnila da nije zadovoljna time kako su radovi organizovani na pomenutoj deonici na kojoj radi grčka kompanija „Aktor“.

Autoput od Obrenovca do Čačka će biti pušten u saobraćaj 15. avgustaPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će narednih nekoliko dana, zajedno sa saradnicima, provesti na gradilištu na istočnom kraku Koridora 10, kako bi se uverila u to da će radovi na ovom auto-putu biti završeni tokom leta.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na Koridoru 11, navela da je na istočnom kraku Koridora 10 preostalo da se završi samo jedna deonica, Bancarevo-Crvena Reka.

Potpredsednica Vlade je objasnila da nije zadovoljna time kako su radovi organizovani na pomenutoj deonici na kojoj radi grčka kompanija „Aktor“.

Za Vladu Srbije i Ministarstvo je istočni krak Koridora 10, povezivanje sa Bugarskom i auto-put pored Sićevačke klisure, jednako važan kao i južni krak koji smo nedavno pustili u saobraćaj, i zato nema opuštanja, naglasila je ona.

Biću zbog toga neko vreme na istočnom kraku tokom leta, onako kako smo bili i u Grdelici prošle zime. Čini mi se da je to jedini način da budemo sigurni da će se radovi završiti tokom leta, kako je i planirano, poručila je Mihajlović.

Ona je rekla da su izvođači radova obećali da će auto-put od Obrenovca do Čačka biti pušten u saobraćaj 15. avgusta, i dodala da će nastaviti do samog kraja da prati sve što se radi.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da je u prethodnom periodu bilo dosta kiše i da zbog toga radovi nisu mogli biti završeni do Vidovdana.

Mihajlović je naglasila da je 103 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine važno, ne samo zbog boljeg povezivanja i bržeg razvoja ovog dela Srbije, nego i zbog bezbednosti, jer ćemo zaobići Ibarsku magistralu.

Do Nove godine biće završena i deonica Surčin-Obrenovac, a krećemo i u dogovore u vezi sa ugovorom za deonicu Novi Beograd-Surčin, najavila je potpredsednica Vlade.

Prema njenim rečima, auto-put od Obrenovca do Čačka bio bi završen još prošle godine da nisu blato i glina ugrađivani na deonici Ub-Lajkovac, zbog čega je bilo neophodno da se deo radova izvodi ponovo.

Direktor kineske kompanije „Šandong internešenel“ za Srbiju Džang Đenčao rekao je da ova kompanija, zajedno sa svojim podizvođačima, čini sve da radovi budu uspešno završeni i deonice spremne za puštanje u saobraćaj 15. avgusta.

Vrednost radova na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig je 333,74 miliona dolara, a njihova ukupna dužina je 50,2 kilometra. Dužina deonice Ub-Lajkovac je 12,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji 2,5 kilometara pozicija na ovoj deonici je približno deset miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik