Šest miliona evra za projekte mladih istraživača

Bez autora
Jun 23 2019

Fond za nauku Srbije pokrenuo je, povodom 100 dana rada, prvi program za finansiranje istraživačkih projekata mladih naučnika u vrednosti od šest miliona evra.Cilj Programa za izvrsne projekte mladih istraživača jeste da pruži podršku idejama iz svih oblasti nauke i uključivanje mladih naučnika u naučnoistraživački rad. Kroz osposobljavanje mladih doktora nauka za rukovođenje i konkurisanje za projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, u okviru ovog programa, radiće se i na jačanju profesionalnih kapaciteta u ranoj fazi njihove karijere. Ukupan fond je šest miliona evra, odnosno 200.000 evra po projektu u trajanju od dve godine.

Šest miliona evra za projekte mladih istraživačaFond za nauku Srbije pokrenuo je, povodom 100 dana rada, prvi program za finansiranje istraživačkih projekata mladih naučnika u vrednosti od šest miliona evra.

Cilj Programa za izvrsne projekte mladih istraživača (PROMIS) jeste da pruži podršku idejama iz svih oblasti nauke i uključivanje mladih naučnika u naučnoistraživački rad.

Kroz osposobljavanje mladih doktora nauka za rukovođenje i konkurisanje za projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, u okviru ovog programa, radiće se i na jačanju profesionalnih kapaciteta u ranoj fazi njihove karijere.

Ukupan fond je šest miliona evra, odnosno 200.000 evra po projektu u trajanju od dve godine.

Sredstva su namenjena svim oblastima nauke, a konkurs za projekte mladih istraživača biće otvoren do 2. septembra ove godine, navodi se u saopštenju Fonda za nauku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik