Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja

Bez autora
Jun 23 2019

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je da je usvajanjem Predloga Nacrta zakona o trgovini na sednici Vlade, zajedno sa prošlonedeljnim usvajanjem Predloga izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini, učinjen značajan korak ka razvoju elektronske trgovine u našoj zemlji.Matić je ukazala na to da će nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama doprineti približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva. Ona je istakla da su Nacrtom Zakona o trgovini otklonjene nedoumice i u vezi sa prodavnicama i platformama koje prodaju globalno i ne poznaju geografske granice.

Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanjaDržavna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je da je usvajanjem Predloga Nacrta zakona o trgovini na jučerašnjoj sednici Vlade, zajedno sa prošlonedeljnim usvajanjem Predloga izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini, učinjen značajan korak ka razvoju elektronske trgovine u našoj zemlji.

Matić je ukazala na to da će nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama doprineti približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva.

Ona je istakla da su Nacrtom Zakona o trgovini otklonjene nedoumice i u vezi sa prodavnicama i platformama koje prodaju globalno i ne poznaju geografske granice.

Prema njenim rečima, ovaj nacrt definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće korišćene oblike elektronske trgovine.

Zatim se, kako je dodala, posebno reguliše isticanje cena u e-trgovini, ustanovljena je razlika između e-trgovine namenjene domaćem tržištu i one namenjene inostranom tržištu, a uvedene su i posebne mere za suzbijanje sive ekonomije.

Matić je podsetila i na to da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priprema Akcioni plan za razvoj e-trgovine, u okviru projekta „Jačanje elektronske trgovine u Republici Srbiji“, koji sprovodi sa USAID-om.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik