Eksim banka želi da investira u infrastrukturu Srbije

Bez autora
Jun 23 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predsednikom turske Eksim banke Enisom Gultekinom o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata i investiranju u Srbiji. Mihajlović je istakla da Srbija i Turska imaju odlične bilateralne odnose, što dokazuju i prijateljski odnosi predsednika dveju zemalja, te da prostora za saradnju ima mnogo. Sa turskim kompanijama već sarađujemo na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u drumskom saobraćaju, pre svega na izgradnji budućeg auto-puta Beograd–Sarajevo i rekonstrukciji saobraćajnice od Novog Pazara do Tutina, ukazala je ministarka.

Eksim banka želi da investira u infrastrukturu SrbijePotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom turske Eksim banke Enisom Gultekinom o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata i investiranju u Srbiji.

Mihajlović je istakla da Srbija i Turska imaju odlične bilateralne odnose, što dokazuju i prijateljski odnosi predsednika dveju zemalja, te da prostora za saradnju ima mnogo.

Sa turskim kompanijama već sarađujemo na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u drumskom saobraćaju, pre svega na izgradnji budućeg auto-puta Beograd–Sarajevo i rekonstrukciji saobraćajnice od Novog Pazara do Tutina, ukazala je ministarka.

Srbija je, kako je istakla, na dobrom putu kada su ekonomija i privredni razvoj zemlje u pitanju, ima stabilan budžet i javne finansije, što su i preduslovi za dalje investiranje.

Gultekin je rekao da je ova turska banka zainteresovana za investiranje u Srbiji i da će inicirati sastanak turskih i srpskih privrednika.

Svedoci smo da se Srbija ubrzano razvija, želimo da podržimo projekte u vašoj zemlji i zainteresovani smo za to da razgovaramo o uslovima finansiranja. Mogućnosti za saradnju ima zaista dosta, kako u oblasti drumskog saobraćaja, tako i ostalih infrastrukturnih projekata, ocenio je on.

Sastanku potpredsednice Vlade i predsednika Eksim banke prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgič.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik