Počela rekonstrukcija četiri tunela u pruzi Bora-Majdanpek

Infrastruktura železnice Srbije započela je rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Bor - Majdanpek, čija je ukupna dužina oko jedan i po kilometar, a radovi će trajati oko tri i po meseca, saopštilo je to preduzeće. U okviru rekonstrukcije biće sanirana železnička infrastruktura u tim tunelima, a radiće se i popravka tunelske obzide, kao i kosine na tunelskom ulazu i izlazu. Četiri tunela na pruzi Bor-Majdanpek decenijama nisu bili rekonstruisani, pa su zato u lošem stanju. Na pojedinim delovima je bila neophodna hitna sanacija kako bi se zaustavilo i sprečilo njihovo dalje propadanje. Kako je navedeno, radovi će se odvijati u uslovima delimične obustave železničkog saobraćaja.

Počela rekonstrukcija četiri tunela u pruzi Bora-MajdanpekInfrastruktura železnice Srbije započela je rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Bor - Majdanpek, čija je ukupna dužina oko jedan i po kilometar, a radovi će trajati oko tri i po meseca, saopštilo je danas to preduzeće.

U okviru rekonstrukcije biće sanirana železnička infrastruktura u tim tunelima, a radiće se i popravka tunelske obzide, kao i kosine na tunelskom ulazu i izlazu.

Četiri tunela na pruzi Bor-Majdanpek decenijama nisu bili rekonstruisani, pa su zato u lošem stanju.

Na pojedinim delovima je bila neophodna hitna sanacija kako bi se zaustavilo i sprečilo njihovo dalje propadanje.

Kako je navedeno, radovi će se odvijati u uslovima delimične obustave železničkog saobraćaja.

Infrastruktura železnice Srbije će tim radovima, uz završenu rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Kraljevo - Raška i sanaciju koja je u toku 15 tunela na Šarganskoj osmici i četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, rekonstruisati u kratkom roku ukupno 27 tunela na srpskim prugama.

Ukupna vrednost čitavog posla je oko milijardu dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik