Kinezi na Neretvi grade most Počitelj visok 100 metara, investicija od 100 milijuna eura

Bez autora
Jun 24 2019

Dva ugovora o izgradnji dionice Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići, uključujući i gotovo kilometar dugačak most, potpisana su krajem prošlog tjedna u Mostaru, a njihova vrijednost je oko 100 milijuna eura. Ugovore su u ime investitora potpisali Adnan Terzić, direktor Autocesta FBiH, a u ime izvođača za LOT 1 Janming Liu, predstavnik kineske korporacije China State Construction Engineering Corporation te Jang Bo, u ime konzorcija izvođača radova iz Azerbajdžana i Kine za LOT 2, kao i Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH.

Kinezi na Neretvi grade most Počitelj visok 100 metara, investicija od 100 milijuna euraDva ugovora o izgradnji dionice Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići, uključujući i gotovo kilometar dugačak most, potpisana su krajem prošlog tjedna u Mostaru, a njihova vrijednost je oko 100 milijuna eura.

Ugovore su u ime investitora potpisali Adnan Terzić, direktor Autocesta FBiH, a u ime izvođača za LOT 1 Janming Liu, predstavnik kineske korporacije China State Construction Engineering Corporation te Jang Bo, u ime konzorcija izvođača radova iz Azerbajdžana i Kine za LOT 2 (AzVirt, Sinohydro Corporation i PowerChina RoadBridge Group), kao i Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH.

Adnan Terzić poručio je kako je posao potrebno započeti što prije te završiti ga u zadanom roku od 30 mjeseci, javlja biznis.ba.  Ocijenio je kako je projekt izuzetan važan te da bi trebao rasteretiti promet, ali i poboljšati naplatu cestarine.

Xiao Hua, predstavnik izvođača radova za LOT1, poručio je kako će pretežno mobilizirati domaće radnike te obećao da će organizirati izgradnju na način koji će ispuniti očekivanja vlade i građana BiH.

Izgradnja poddionice Počitelj - Zvirovići, duge 11,75 kilometara, financira se iz sredstava osiguranih u sklopu ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom, a najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve.

Na poddionici će se graditi i petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna - Domanovići.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik