Otvorene prijave za Elevator Lab Challenge

Bez autora
Jun 25 2019

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina objavila je službeni početak regionalnog projekta za startupe u oblasti finansijskih tehnologija, Elevator Lab Challenge, koji je dio međunarodnog Elevator Lab programa čiji je nositelj Raiffeisen Bank International.Regionalni Elevator Lab Challenge je organizovan kroz lokalna takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, a prijave su otvorene od 19. juna do 10. augusta. Prijavljivanjem za učestvovanje, startup kompanije prolaze kroz proces odabira od strane stručnog žirija, koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspješni regionalni preduzetnici i investitori.

Otvorene prijave za Elevator Lab ChallengeRaiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina objavila je službeni početak regionalnog projekta za startupe u oblasti finansijskih tehnologija, Elevator Lab Challenge, koji je dio međunarodnog Elevator Lab programa čiji je nositelj Raiffeisen Bank International (RBI).

Regionalni Elevator Lab Challenge je organizovan kroz lokalna takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, a prijave su otvorene od 19. juna do 10. augusta.

Prijavljivanjem za učestvovanje, startup kompanije prolaze kroz proces odabira od strane stručnog žirija, koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspješni regionalni preduzetnici i investitori. Najbolji startupi sa svakog takmičenja će dobiti nagradu od 5.000 eura, kao i direktan plasman u polufinale Elevator Lab akceleratorskog programa RBI-a, gdje će se takmičiti s pobjednicima iz drugih zemalja.

Regionalni Elevator Lab Challenge će se završiti Gala događajem u Beogradu na kome će pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje dobiti priliku da svoj biznis predstave pred stručnim žirijem i publikom i izbore se za nagradu od dodatnih 5.000 eura.

Najbolji startupi po izboru stručnog žirija u Beču postaju dio četveromjesečnog Elevator Lab programa gdje dobijaju obuku i mentorstvo RBI-a, ali i finansijsku podršku za razvoj svog pilot proizvoda, i to bez uzimanja vlasničkog udjela. Pored toga, takmičari dobijaju i priliku da dodaju svoju inovaciju unutar mreže Raiffeisen grupe i time dosegnu 16,1 miliona klijenata.

Poziv je otvoren za sve startupe koji inoviraju i digitalizuju područja poslovanja i finansija, a prije svega za one koje se bave poboljšanjem korisničkog iskustva, predviđanjima i analitikom različitih aspekata poslovanja, automatizacijom, sigurnošću podataka, ali i unapređenjem različitih finansijskih ili investicijskih procesa. Takmičenje će se u Sarajevu održati 29. augusta, dok se Gala događaj u Beogradu održava 3. septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik