Švajcarska podrška: 40 gradova u unutrašnjosti Srbije dobiće 350.000 evra za elektronsku upravu

Bez autora
Jul 09 2019

Program švajcarske vlade Swis PRO će sa 350.000 evra podržati do 40 lokalnih samouprava u unapređenju elektronske uprave i pružanja e usluga.Pomenuta podrška ima za cilj da se poveća odgovornost, transparentnost i efikasnost u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima građana i građanki, navodi se u saopštenju Programa. Pravo učešća na javnom pozivu, koji je otvoren do 19. avgusta, ima 96 gradova i opština iz Šumadije i Zapadne Srbije i regiona Južne i Istočne Srbije, koji u svojim predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi se unapredila eUprava.

Švajcarska podrška: 40 gradova u unutrašnjosti Srbije dobiće 350.000 evra za elektronsku upravuProgram švajcarske vlade Swis PRO će sa 350.000 evra podržati do 40 lokalnih samouprava u unapređenju elektronske uprave i pružanja e usluga.

Pomenuta podrška ima za cilj da se poveća odgovornost, transparentnost i efikasnost u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima građana i građanki, navodi se u saopštenju Programa.

Pravo učešća na javnom pozivu, koji je otvoren do 19. avgusta, ima 96 gradova i opština iz Šumadije i Zapadne Srbije i regiona Južne i Istočne Srbije, koji u svojim predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi se unapredila eUprava.

"Posebno ohrabrujemo lokalne samouprave da u predloge projekata uvrste rad na razvijanju i unapređenju eUsluga za pripadnike nacionalnih manjina, kao i na uvođenju pomoćnih tehnologija koje bi povećale pristupačnost ovih usluga osobama sa invaliditetom", izjavila je Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa Swis PRO.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik