pretraga

kursna lista

BA

HR

RS

MK

EUR 117.5163
USD 105.5093
CHF 107.262
GBP 141.2116
CAD 80.1448
HRK 15.7662
BAM 60.0851
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
11.07.2019.Makfax Macedonia

Заврши ремонтот на Блок 3 во РЕК Битола

Заврши ремонтот на Блок 3 во РЕК БитолаРЕК Битола ја известува јавноста дека успешно завршија ремонтните активности на Блок 3 во рамките на кои се извршени сите планирани зафати. Во текот на денот почнуваат пуштачките операции, по што Блок 3 ќе биде ставен функција и синхронизиран со електроенергетскиот систем на земјата.

„Паралелно со тоа, од работа ќе биде исклучен Блок 1 на кого ќе бидат извршени сервисно-санациски зафати за подобрување на производствените перформанси. РЕК Битола ќе го продолжи производството на електрична енергија од Блок 2 и Блок 3, со што целосно ќе ги задоволи потребите од електрична енергија на АД ЕСМ и Република Северна Македонија”, се вели во соопштението.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share