Šteta od nevremena u Semberiji najmanje pet miliona maraka

Bez autora
Jul 11 2019

Šteta od olujnog nevremena koje je početkom sedmice pogodilo Semberiju samo u poljoprivredi je veća od pet miliona KM, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.Uništeno je 30 odsto plastenika. S obzirom na to da je pod plastenicima u Semberiji 350 hektara, može se procijeniti da je minimalna šteta pet miliona KM, rekao je Savić. Prema njegovim riječima, u plastenicima je uništen i dio povrća, oštećeno je voće, kao i kukuruz na imanjima pored rijeka Save i Drine u naseljima Brodac, Amajlije, Crnjelovo i Popovi.

Šteta od nevremena u Semberiji najmanje pet miliona marakaŠteta od olujnog nevremena koje je početkom sedmice pogodilo Semberiju samo u poljoprivredi je veća od pet miliona KM, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

“Uništeno je 30 odsto plastenika. S obzirom na to da je pod plastenicima u Semberiji 350 hektara, može se procijeniti da je minimalna šteta pet miliona KM”, rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, u plastenicima je uništen i dio povrća, oštećeno je voće, kao i kukuruz na imanjima pored rijeka Save i Drine u naseljima Brodac, Amajlije, Crnjelovo i Popovi.

Savić navodi da je, zbog obimnosti posla, formirana petočlana Komisija za procjenu štete, a vlasnici gazdinstava i sami dolaze u Gradsku upravu da prijave pretrpljene gubitke.

Na području Bijeljine registrovano je 6.000 poljoprivrednih gazdinstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik