Zabranjen uvoz pošiljke jezgre oraha iz Rumunije

Bez autora
Jul 16 2019

Republička fitosanitarna inspekcija zabranila je uvoz pošiljke od 20,16 tona jezgre oraha iz Rumunije zbog utvrđenog povećanog prisustva aflatoksina B1. Inspekcija je uvoz ove pošiljke zabranila u okviru redovnog pregleda pošiljki u spoljnotrgovinskom prometu, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske. Nakon prve analize na zahtjev uvoznika utvrđeno je prisustvo aflatoksina B1 od 2,58 mikrograma po kilogramu, a maksimalno je dozvoljeno dva mikrograma. Naređen je povrat pošiljaocu ili uništavanje u prisustvu i pod nazdorom nadležnog inspektora. Za prvih šest mjeseci ove godine inspekcija je zabranila uvoz pet pošiljki voća i povrć - tri pošiljke citrusa i dvije pošiljke jagoda zbog utvrđenog povećanog prisustva ostataka pesticida.

Zabranjen uvoz pošiljke jezgre oraha iz RumunijeRepublička fitosanitarna inspekcija zabranila je uvoz pošiljke od 20,16 tona jezgre oraha iz Rumunije zbog utvrđenog povećanog prisustva aflatoksina B1.

Inspekcija je uvoz ove pošiljke zabranila u okviru redovnog pregleda pošiljki u spoljnotrgovinskom prometu, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Nakon prve analize na zahtjev uvoznika utvrđeno je prisustvo aflatoksina B1 od 2,58 mikrograma po kilogramu, a maksimalno je dozvoljeno dva mikrograma.

Naređen je povrat pošiljaocu ili uništavanje u prisustvu i pod nazdorom nadležnog inspektora.

Za prvih šest mjeseci ove godine inspekcija je zabranila uvoz pet pošiljki voća i povrća - tri pošiljke citrusa i dvije pošiljke jagoda zbog utvrđenog povećanog prisustva ostataka pesticida.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik