Crnogorska komercijalna banka i zvanično vlasnik Sosiete Generale banke

Bez autora
Jul 17 2019

Crnogorska komercijalna banka kupila je na Montenegroberzi 90,55 odsto akcija Sosiete Generale banke Montenegro, za 35,63 miliona eura. Iz CKB su kazali da je u blok transakciji kupljeno 87,6 hiljada dionica banke i da je prodavac bila Societe Generale SA Pariz. Ukupna vrijednost blok transakcije iznosila je 35,63 miliona eura, odnosno 406,72 eura po akciji, rekli su predstavnici CKB. CKB će, kako su kazali njeni predstavnici, u narednom periodu, u skladu sa zakonom i podzakonskom regulativom, ponuditi preostalim manjinskim akcionarima otkup njihovih akcija. CKB je 28. februara potpisala ugovor o kupovini 87,6 hiljada akcija Societe Generale Montenegro banke.

Crnogorska komercijalna banka i zvanično vlasnik Sosiete Generale banke Crnogorska komercijalna banka (CKB) kupila je danas na Montenegroberzi 90,55 odsto akcija Sosiete Generale banke Montenegro, za 35,63 miliona eura.

Iz CKB su kazali da je u blok transakciji kupljeno 87,6 hiljada dionica banke i da je prodavac bila Societe Generale SA Pariz.

„Ukupna vrijednost blok transakcije iznosila je 35,63 miliona eura, odnosno 406,72 eura po akciji“, rekli su predstavnici CKB.

CKB će, kako su kazali njeni predstavnici, u narednom periodu, u skladu sa zakonom i podzakonskom regulativom, ponuditi preostalim manjinskim akcionarima otkup njihovih akcija.

CKB je 28. februara potpisala ugovor o kupovini 87,6 hiljada akcija Societe Generale Montenegro banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik