"Vansi" pokrenuo modernizaciju beogradskog aerodroma "tešku" 730 miliona evra

Bez autora
Jul 18 2019

Francuski "Vansi" službeno je pokrenuo projekat vredan 730 miliona evra za modernizaciju aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Ulaganja će biti izvršena tokom 25-godišnjeg koncesionog razdoblja vazdušne luke "Nikola Tesla", a cilj je omogućiti da opslužuje 15 miliona putnika, saopštio je "Vansi". Radovi na modernizaciji biće sprovedeni u sinergiji s "Vinci Construction Grands Projets" i podići će kvalitet usluge aerodroma prema najvišim međunarodnim standardima, saopštio je "Vansi". Projekat je 16. jula zvanično pokrenuo francuski predsednik Emanuel Makron tokom posete Srbiji. U narednih 25 godina blisko ćemo sarađivati ​​sa srpskim vlastima kao ključnim partnerom ekonomije zemlje. Cilj Vansija je da učini Beograd budućim čvorištem u jugoistočnoj Evropi, rekao je predsednik aerodroma "Vansi" Nikolas Notebaert.

"Vansi" pokrenuo modernizaciju beogradskog aerodroma "tešku" 730 miliona evraFrancuski "Vansi" (Vinci Airports) službeno je pokrenuo projekat vredan 730 miliona evra za modernizaciju aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ulaganja će biti izvršena tokom 25-godišnjeg koncesionog razdoblja vazdušne luke "Nikola Tesla", a cilj je omogućiti da opslužuje 15 miliona putnika, saopštio je "Vansi".

Radovi na modernizaciji biće sprovedeni u sinergiji s "Vinci Construction Grands Projets" i podići će kvalitet usluge aerodroma prema najvišim međunarodnim standardima, saopštio je "Vansi".

Projekat je 16. jula zvanično pokrenuo francuski predsednik Emanuel Makron tokom posete Srbiji.

“U narednih 25 godina blisko ćemo sarađivati ​​sa srpskim vlastima kao ključnim partnerom ekonomije zemlje. Cilj Vansija je da učini Beograd budućim čvorištem u jugoistočnoj Evropi”, rekao je predsednik aerodroma "Vansi" Nikolas Notebaert.

Osim toga, "Vansi" će pokrenuti "AirPact", svoju politiku zaštite okoline, koja uključuje upravljanje otpadnim vodama, upravljanje otpadom i razvoj solarne energije na beogradskom aerodromu, saopšteno je iz kompanije.

"Vansi" je zvanično preuzeo upravljanje aerodromom u Beogradu u decembru. U aprilu 2018. godine francuska kompanija potpisala je ugovor o koncesiji na 25 godina koji pokriva finansiranje, rad, održavanje, proširenje i nadogradnju aerodroma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik