Na obali Morave gradi se zatvoreni bazen, ZOO vrt i akva park

Bez autora
Jul 18 2019

Gradska uprava za urbanizam u Čačku stavila je na javni uvid, do 12. avgusta, plan detaljne regulacije za Sportski centar pored obala Zapadne Morave. Nacrt je uradilo javno preduzeće Gradac i njime se predviđa izrada urbanističkih projekata za kompleks zatvorenog bazena, akva parka, dečjeg sportskog centra, teniskog kompleksa, ZOO parka, leve obale Zapadne Morave, gradskog parka, eko centra i kompleksa univerzalne hale. Ukupna površina područja plana iznosi 231.05 hektara. Planom detaljne regulacije Sportski centar obuhvaćen je deo gradskog područja koje se prostire severozapadno u odnosu na centar grada.

Na obali Morave gradi se zatvoreni bazen, ZOO vrt i akva parkGradska uprava za urbanizam u Čačku stavila je na javni uvid, do 12. avgusta, plan detaljne regulacije za Sportski centar pored obala Zapadne Morave.

Nacrt je uradilo javno preduzeće Gradac i njime se predviđa izrada urbanističkih projekata za kompleks zatvorenog bazena, akva parka, dečjeg sportskog centra, teniskog kompleksa, ZOO parka, leve obale Zapadne Morave, gradskog parka, eko centra i kompleksa univerzalne hale.

Ukupna površina područja plana iznosi 231.05 hektara. Planom detaljne regulacije Sportski centar obuhvaćen je deo gradskog područja koje se prostire severozapadno u odnosu na centar grada.

 Granica plana određena je ulicom Vidosava Kolakovića na severu, zatim se južno spušta ka reci Zapadna Morava i nizvodno prati odbrambeni bedem sa leve strane reke do pešačkog mosta.

Nastavlja pešačkim mostom preko reke, a zatim uzvodno prati desnoobalni odbrambeni bedem do izvorišta vodosnabdevanja u Beljini, a potom desnom obalom reke nastavlja do granice KO Prijevor i KO Trbušani, ponovo prelazi preko reke i dalje nastavlja u pravcu severa ka ulici Vidosava Kolakovića - sa zapadne strane granica PDR se poklapa sa granicom GUP Čačka.

Konceptom organizacije prostora postiže se integralno povezivanje zelenih i rekreativnih prostora, odnosno planira se uređivanje zelenih koridora i povezujućih zelenih rekreativnih prostora kojima se ostvaruje povezivanje rekreativnog korišćenja i veze sa prirodom i uspostavlja neprekinuta mreža rekreativnih prostora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik