Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u junu niže za 0,4 posto

Bez autora
Jul 21 2019

Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH u junu ove godine niži je za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec.Posmatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, indeks cijena intermedijarnih proizvoda osim energije je niži za 1,1 posto. Rast indeksa cijena je registrovan kod kapitalnih proizvoda za 0,5 posto i energije za 0,1 posto. U ostalim grupacijama indeksi cijena se nisu mijenjali.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u junu niže za 0,4 postoUkupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH u junu ove godine niži je za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Posmatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, indeks cijena intermedijarnih proizvoda osim energije je niži za 1,1 posto. Rast indeksa cijena je registrovan kod kapitalnih proizvoda za 0,5 posto i energije za 0,1 posto. U ostalim grupacijama indeksi cijena se nisu mijenjali.

Posmatrano prema područjima, indeks cijena u području prerađivačke industrije je niži za 0,6 posto, a rast indeksa je registrovan u području vađenja ruda i kamena, te u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, plinom/gasom, parom i klimatizaciji za po 0,1 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik