Proteklog vikenda autoceste zabilježile promet od 48,5 milijuna kuna

Bez autora
Jul 23 2019

Po hrvatskim autocestama proteklog vikenda i cijelog tjedna prometovalo je nešto više vozila nego u usporedivim danima prošle godine, a koncesionari Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka-Zagreb na autocestama u svojim nadležnostima zabilježili su i nešto veći prihod od cestarine, doznaje se iz tvrtki-koncesionara autocesta. Po podacima Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb, na autocestama kojima upravljaju za vikend, od 19. do 21. srpnja, zabilježeno je ukupno 884.698 vozila, što je za 2,6 posto ili 22.725 vozila više nego u usporedivom vikendu prošlog ljeta. Naplatili su i 0,39 posto više cestarine, odnosno ukupno 48,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Proteklog vikenda autoceste zabilježile promet od 48,5 milijuna kunaPo hrvatskim autocestama proteklog vikenda i cijelog tjedna prometovalo je nešto više vozila nego u usporedivim danima prošle godine, a koncesionari Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) na autocestama u svojim nadležnostima zabilježili su i nešto veći prihod od cestarine, doznaje se iz tvrtki-koncesionara autocesta.

Po podacima Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ), na autocestama kojima upravljaju za vikend, od 19. do 21. srpnja, zabilježeno je ukupno 884.698 vozila, što je za 2,6 posto ili 22.725 vozila više nego u usporedivom vikendu prošlog ljeta.

Naplatili su i 0,39 posto više cestarine, odnosno ukupno 48,5 milijuna kuna bez PDV-a.

U cijelom proteklom tjednu, od 15. do 21. srpnja, na autocestama pod upravljanjem HAC-a i ARZ-a također je bilo nešto više vozila nego lani, 1,79 milijuna ili 1,6 posto više, dok je prihod od cestarine od 98,2 milijuna kuna bez PDV-a veći za 0,14 posto.

O većem broju vozila izvijestili su i iz tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj (AZM), koja je na istoimenoj autocesti svakog dana proteklog vikenda bilježila više vozila nego u usporedivom vikendu lani, odnosno ukupno 113.463 vozila, što je 4,7 posto ili oko pet tisuća vozila više nego prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik