Nakon privatizacije zemunska fabrika druga po tržišnom učešću u Srbiji

Bez autora
Jul 23 2019

Domaća farmaceutska kompanija "Galenika", koja je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini ove godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju Galenike, to predstavlja povećanje od 13 odsto u odnosu na isti period 2018. godine. Time je postignut, kaže se, pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji. Galenika je u prvoj polovini 2019. godine povećala proizvodnju svojih proizvoda za 43,7 procenata u odnosu na isti period u prošle godine.

Nakon privatizacije zemunska fabrika druga po tržišnom učešću u SrbijiDomaća farmaceutska kompanija "Galenika", koja je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini ove godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Galenike, to predstavlja povećanje od 13 odsto u odnosu na isti period 2018. godine.

Time je postignut, kaže se, pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji.

Galenika je u prvoj polovini 2019. godine povećala proizvodnju svojih proizvoda za 43,7 procenata u odnosu na isti period u prošle godine.

U naredne tri godine, kažu u ovom preduzeću, Galenika očekuje trend udvostručenja prodaje na srpskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik