Pomoć iz Nemačke — oprema i novac za razvijanje malih biznisa u Nišu

Bez autora
Aug 07 2019

Vlada Nemačke preko nevladine organizacije "Help" godinama unazad podržava razvoj malih preduzeća u nekoliko gradova u Srbiji. U Nišu je do sada bespovratna sredstva za nabavku opreme dobilo oko 400 korisnika, a u planu je pomoć za još trideset malih preduzeća.Po struci mašinski tehničar, godinama bez stalnog zaposlenja, Mirjana Nikolić je u svojim pedesetim odlučila da život uzme u svoje ruke. Prekvalifikovala se i od davnašnjeg hobija napravila svoj mali posao — radionicu za proizvodnju torti i kolača. S obzirom na godine staža i godine života, rešila sam da svoj san pokušam da ostvarim, rekla je Nikolićeva.

Pomoć iz Nemačke — oprema i novac za razvijanje malih biznisa u NišuVlada Nemačke preko nevladine organizacije "Help" godinama unazad podržava razvoj malih preduzeća u nekoliko gradova u Srbiji. U Nišu je do sada bespovratna sredstva za nabavku opreme dobilo oko 400 korisnika, a u planu je pomoć za još trideset malih preduzeća.

Po struci mašinski tehničar, godinama bez stalnog zaposlenja, Mirjana Nikolić je u svojim pedesetim odlučila da život uzme u svoje ruke. Prekvalifikovala se i od davnašnjeg hobija napravila svoj mali posao — radionicu za proizvodnju torti i kolača.

"S obzirom na godine staža i godine života, rešila sam da svoj san pokušam da ostvarim", rekla je Nikolićeva.

Za unapređenje proizvodnje, Mirjana je dobila pomoć u opremi.

Sredstva namenjena razvoju malih preduzeća iskoristila je i Miljana Bozilović, koja je otvorila salon za šišanje pasa. Uz novu profesionalnu opremu, kaže, zadovoljna je kako posao nareduje.

"Meni je značilo mnogo, jer sam počinjala da radim sa jednom mašinicom, jednim parom makaza i stolom", izjavila je Bozilovićeva.

U okviru projekta za ekonomsko osnaživanje lokalnog stanovništva, organizcija "Help", koju finansira Vlada Nemačke, podržaće u Nišu novih trideset korisnika koji žele da započnu ili razviju sopstveni posao.

"Grant u opremi u vrednosti od 2.400 evra. Imaće praćenje, savetodavnu podršku, poslovne i stručne obuke koje su planirane u okviru projekta", rekla je Stanislava Kulidžan ispred nevladine organizacije "Help".

U realizciji projekta sa 40 odsto učestvuje Grad Niš, a prednost će imati mladi, nezposlena lica i žene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik