"Turski tok" teče kroz Pomoravlje - Odmiče izgradnja gasovoda

Bez autora
Aug 12 2019

Radnici i stručnjaci "Gastransa", sa kooperantima, uprkos visokim tempetraturama na otvorenom, odmiču sa izgradnjom gasovoda, tzv. "Turski tok 2" kroz Pomoravlje. Desnom obalom Velike Morave, položeni su kilometri gasovodnih cevi velikog promera i stalno se kamionima, sa stovarišta Ćupriji, dovoze na ovaj deo trase. Na područje Jagodine gasovod je stigao 31. jula, a reč je o drugoj deonici, od Ćuprije do Dunava, dok je prva završena od Bugarske granice do Ćuprije. Gasovod dug 403 kilometra ima četiri deonice, treća je od Dunava do Gospođinaca, a četvrta od Gospođinaca do granice sa Mađarskom kod Horgoša. Planirano je da bude završen do kraja ove godine, a biće položeno preko 50.000 tona cevi.

"Turski tok" teče kroz Pomoravlje - Odmiče izgradnja gasovodaRadnici i stručnjaci "Gastransa", sa kooperantima, uprkos visokim tempetraturama na otvorenom, odmiču sa izgradnjom gasovoda, tzv. "Turski tok 2" kroz Pomoravlje.

Desnom obalom Velike Morave, položeni su kilometri gasovodnih cevi velikog promera i stalno se kamionima, sa stovarišta Ćupriji, dovoze na ovaj deo trase.

Na područje Jagodine gasovod je stigao 31. jula, a reč je o drugoj deonici, od Ćuprije do Dunava, dok je prva završena od Bugarske granice do Ćuprije.

Gasovod dug 403 kilometra ima četiri deonice, treća je od Dunava do Gospođinaca, a četvrta od Gospođinaca do granice sa Mađarskom kod Horgoša.

Planirano je da bude završen do kraja ove godine, a biće položeno preko 50.000 tona cevi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik