Hotel Zagorje prodan tvrtki Zhongya nekretnine za 14,09 milijuna kuna

Bez autora
Aug 14 2019

Vlada je u četvrtak odlučila kumrovečki Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtki Zhongya nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna. Iza tvrtke Zhongya nekretnine stoji kineska poduzetnica Jiang Yu koja je već više puta bila u Kumrovcu i bivšu političku školu želi pretvori u hotel, a ima i druge ideje o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom Zagorju. Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Bivša politička škola u Kumrovcu prodana tvrtki Zhongya nekretnine za 14,09 milijuna kunaVlada je u četvrtak odlučila kumrovečki Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtki Zhongya nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna.

Iza tvrtke Zhongya nekretnine stoji kineska poduzetnica Jiang Yu koja je već više puta bila u Kumrovcu i bivšu političku školu želi pretvori u hotel, a ima i druge ideje o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom Zagorju.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Ministar državne imovine Goran Marić je podsjetio da je Ministarstvo državne imovine u ožujku objavilo javni natječaj za prodaju Hotela Zagorje s početnom cijenom od 11,96 milijuna kuna.

U roku za dostavu ponuda, do 7. svibnja, zaprimljena je samo jedna ponuda i to tvrtke Zhongya nekretnine, s ponuđenom cijenom od 14,09 milijuna kuna, kazao je.

U Vladinoj odluci stoji da će se s kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine.

Kupac će, osim kupoprodajne cijene, snositi i trošak procjene tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenom sudskom vještaku, u iznosu od 32.905 kuna, kao i trošak izrade energetskog certifikata u iznosu od 16.000 kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik