HTZ proglašen jednom od pet najboljih turističkih organizacija na svijetu

Bez autora
Aug 14 2019

Američko udruženje organizatora luksuznih putovanja Virtuoso svrstalo je Hrvatsku turističku zajednicu među pet najboljih turističkih organizacija u svijetu, a splitsku agenciju Calvados Club Luxury Travel nagradio je u kategoriji "Best on-site partner", u konkurenciji agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja. O tome su izvijestili iz Glavnog ureda HTZ-a, napominjući da je Virtuoso nagrade "2019 Virtuoso Award" dodijelio noćas na svečanosti u Las Vegasu, u sklopu Virtuoso Travel Weeka. HTZ je u sklopu tog izbora nominiran za najbolju turističku organizaciju u svijetu u 2019., no nagradu je osvojila Švicarska, dok su u finalu bile još i nacionalne turističke organizacije Australije, Novog Zelanda i Slovenije.

HTZ u Las Vegasu proglašen jednom od pet najboljih turističkih organizacija na svijetuAmeričko udruženje organizatora luksuznih putovanja Virtuoso svrstalo je Hrvatsku turističku zajednicu (HTZ) među pet najboljih turističkih organizacija u svijetu, a splitsku agenciju Calvados Club Luxury Travel nagradio je u kategoriji "Best on-site partner", u konkurenciji agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja.

O tome su u utorak izvijestili iz Glavnog ureda HTZ-a, napominjući da je Virtuoso nagrade "2019 Virtuoso Award" dodijelio noćas na svečanosti u Las Vegasu, u sklopu Virtuoso Travel Weeka.

HTZ je u sklopu tog izbora nominiran za najbolju turističku organizaciju u svijetu u 2019., no nagradu je osvojila Švicarska, dok su u finalu bile još i nacionalne turističke organizacije Australije, Novog Zelanda i Slovenije.

"Izuzetno nas veseli što je Hrvatska turistička zajednica konkurirala u finalnom izboru za najbolju svjetsku turističku organizaciju, jer je i sama nominacija među top pet nacionalnih turističkih organizacija velika stvar i priznanje. To je tim važnije kada dolazi od renomiranog udruženja poput Virtuosa, što dodatno potvrđuje odličnu poziciju Hrvatske na važnom američkom tržištu. Rezultat je to rada i doprinosa svih turističkih djelatnika koji cijele godine predano rade na promociji i razvoju hrvatskog turizma i to će svakako biti i veliki poticaj za naš daljnji rad", rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iznio je i da je turistički promet iz SAD-a u srpnju porastao 8 posto u dolascima i noćenjima, te da je Hrvatska na američkom tržištu među top pet najbrže rastućih destinacija.

To potvrđuje i snažan rast turističkog prometa zadnjih nekoliko godina, a samo u 2018. u Hrvatsku je iz SAD-a stiglo 585 tisuća turista koji su ostvarili 1,6 milijuna noćenja, što je bilo 22 i 18 posto više nego u 2017., a pozitivni trendovi s tog tržišta nastavljaju se i u 2019. godini.

Splitsku agenciju Calvados Club Luxury Travel Virtuoso je pak nagradio u konkurenciji agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja iz Francuske, Italije, Novog Zelanda i Vijetnama.

Virtuoso je mreža najboljih američkih turističkih agencija za luksuzna putovanja s više od 20 tisuća savjetnika po svijetu i godišnjim prometom većim od 26,4 milijarde američkih dolara. Njihova mreža uključuje više od 1.800 partnera među kojima vrhunske hotele i odmarališta, touroperatore, avioprijevoznike i druge, a glavni im je cilj klijentima ponuditi detaljno isplanirana i nezaboravna putovanja.

U Hrvatskoj su, osim Calvados Cluba , članovi još Leonidas Travel, Fortuna Travel, Hoteli Villa Dubrovnik, Boutique Hotel Alhambra te od ove godine i hotel Monte Mulini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik