Evropska komisija nagradila projekat „Put mladog preduzetnika“

Bez autora
Aug 15 2019

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednicom udruženja Privredni forum mladih Marijanom Marinković, čiji se projekat "Put mladog preduzetnika" već dve godine realizuje uz podršku ovog ministarstva. Pomenuti projekat nagrađen je od strane Evropske komisije kao „Najbolji nacionalni projekat na temu promocije preduzetništva za 2019. godinu“. Članovi Privrednog foruma mladih imaće priliku da kao predstavnici Srbije učestvuju na ovogodišnjoj manifestaciji European SME Week u Helsinkiju i predstave pomenuti projekat.

Evropska komisija nagradila projekat „Put mladog preduzetnika“Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednicom udruženja Privredni forum mladih Marijanom Marinković, čiji se projekat "Put mladog preduzetnika" već dve godine realizuje uz podršku ovog ministarstva.

Pomenuti projekat nagrađen je od strane Evropske komisije kao „Najbolji nacionalni projekat na temu promocije preduzetništva za 2019. godinu (EEPA – European Enterprise Promotion Award)“.

Članovi Privrednog foruma mladih imaće priliku da kao predstavnici Srbije učestvuju na ovogodišnjoj manifestaciji European SME Week u Helsinkiju i predstave pomenuti projekat.

Marinković je iskazala zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta na tome što je i pre ovog priznanja prepoznalo značaj rada pomenutog udruženja i dalo podršku inicijativi za podsticaj razvoja omladinskog preduzetništva u Srbiji.

U okviru projekta „Put mladog preduzetnika“, koje je Ministarstvo podržalo sa više od 2,6 miliona dinara, za dve godine realizovana su dva sajma omladinskog preduzetništva.

Ove manifestacije su promovisale više od 100 uspešnih mladih preduzetnika iz cele Srbije i okupile 2.000 posetilaca – mladih budućih preduzetnika.

Pored toga, u okviru projekta je realizovana obuka za 40 mladih koji su osnaženi za započinjanje sopstvenog biznisa, zatim pet informativno-edukativnih predavanja na temu započinjanja sopstvenog biznisa, koja su održana u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Beogradu.

Takođe, održana su i dva takmičenja u rešavanju studija slučaja sa više od 80 učesnika, od kojih su pobednički timovi dobili radne prakse u kompanijama.

Kao jedna od značajnih aktivnosti ovog projekta bio je i „Startap biznis forum“, koji je realizovan u cilju povezivanja najistaknutijih velikih kompanija sa preduzetnicima, u okviru kojeg je 15 kompanija i 40 preduzetnika ukupno ostvarilo 120 B2B sastanaka (Business to business).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik