Dogovoren izvoz 4.000 tona junetine u Kinu

Bez autora
Aug 15 2019

Posle sporazuma sa Turskom da Srbija do kraja godine u tu državu izveze 5.000 tona junećeg mesa, i sa Kinom je dogovoren izvoz 4.000 tona junetine. Kontejneri sa robom već su krenuli put dve zemlje. U Ministarstvu poljoprivrede očekuju da Srbija iskoristi te sporazume do kraja, što bi, kažu, značajno povećalo izvoz u odnosu na prošlu godinu, ali i otkupnu cenu tovne junadi na više od 2,35 evra po kilogramu žive vage. Ja apelujem na sve prerađivače da apliciraju i za tursko i za kinesko tržište. Najvažnija stvar da će to biti široko, do najsitnijih proizvođača, jer nema te farme koja ima tako velike kapacitete. Bez malih ne može da se završi, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Dogovoren izvoz 4.000 tona junetine u KinuPosle sporazuma sa Turskom da Srbija do kraja godine u tu državu izveze 5.000 tona junećeg mesa, i sa Kinom je dogovoren izvoz 4.000 tona junetine. Kontejneri sa robom već su krenuli put dve zemlje.

U Ministarstvu poljoprivrede očekuju da Srbija iskoristi te sporazume do kraja, što bi, kažu, značajno povećalo izvoz u odnosu na prošlu godinu, ali i otkupnu cenu tovne junadi na više od 2,35 evra po kilogramu žive vage

"Ja apelujem na sve prerađivače da apliciraju i za tursko i za kinesko tržište. Najvažnija stvar da će to biti široko, do najsitnijih proizvođača, jer nema te farme koja ima tako velike kapacitete. Bez malih ne može da se završi", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

To je, kako navodi, najveća snaga tog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik