Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivredu

Bez autora
Aug 15 2019

EU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede, rečeno je danas na sastanku šefa Delagacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.Na sastanku je istaknuto da, imajući u vidu broj poljoprivrednih proizvođača, Tuzlanski kanton ima mogućnost da unaprijed pripremi projekte i spremno dočeka otvaranje fondova. Kao pozitivan primjer takvog djelovanja istaknuta je realizacija projekta izgradnje i adaptacije Opštinskog suda i Kantonalnog tužilaštva Tuzla koji se finansira iz fonda EU putem Ministarstva pravosuđa i uprave.

Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivreduEU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede, rečeno je danas na sastanku šefa Delagacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Na sastanku je istaknuto da, imajući u vidu broj poljoprivrednih proizvođača, Tuzlanski kanton ima mogućnost da unaprijed pripremi projekte i spremno dočeka otvaranje fondova.

Kao pozitivan primjer takvog djelovanja istaknuta je realizacija projekta izgradnje i adaptacije Opštinskog suda i Kantonalnog tužilaštva Tuzla koji se finansira iz fonda EU putem Ministarstva pravosuđa i uprave.

Vigemark i Tulumović razgovarali su u Tuzli o migrantskoj krizi, stanju na terenu i planovima djelovanja po ovom pitanju, saopšteno je na portalu kantonalne Vlade.

Bilo je riječi i o izgradnji Bloka sedam Termoelektrane Tuzla, raspodjeli javnih prihoda u Federaciji BiH i neophodnosti promjene zakonskih propisa iz ove oblasti, te putnoj komunikaciji Brčko-Tuzla-Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik