U dubrovačkoj povijesnoj jezgri uklonjeni prvi bankomati

Bez autora
Aug 18 2019

Uklonjeni su prvi bankomati u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, nakon što je na snagu stupila odluka o zabrani njihova postavljanja bez valjanih dozvola. Bankomate u Širokoj ulici vlasnici su maknuli sami, a svi oni koji ne budu poštovali izdana rješenja, svaki će dan dobivati iznimno visoke kazne. Podsjetimo, riječ je o 10.000 kuna po danu za vlasnike prostora, i 2.000 kuna po danu za direktore tvrtki koji su postavili bankomate. Dubrovnik je prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata koji su počeli narušavati izgled UNESCO-ove spomeničke baštine. Ti prvi rokovi ističu ovaj ponedjeljak kad će naši komunalni redari na terenu početi pisati kazne.

U dubrovačkoj povijesnoj jezgri uklonjeni prvi bankomatiUklonjeni su prvi bankomati u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, nakon što je na snagu stupila odluka o zabrani njihova postavljanja bez valjanih dozvola.

Bankomate u Širokoj ulici vlasnici su maknuli sami, a svi oni koji ne budu poštovali izdana rješenja, svaki će dan dobivati iznimno visoke kazne.

Podsjetimo, riječ je o 10.000 kuna po danu za vlasnike prostora, i 2.000 kuna po danu za direktore tvrtki koji su postavili bankomate.

Dubrovnik je prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata koji su počeli narušavati izgled UNESCO-ove spomeničke baštine.

Ti prvi rokovi ističu ovaj ponedjeljak kad će naši komunalni redari na terenu početi pisati kazne. I odluka je tu vrlo striktna dakle za svaki dan kad je bankomat tamo gdje ne bi smio biti će se pisati nova kazna, rekla je glasnogovornica Grada Dubrovnika Marijana Aksić Vitković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik