Prosječna neto plata u junu 910 KM

Bez autora
Aug 18 2019

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u junu iznosila je 910 KM i nominalno je viša za 4,4 posto u odnosu na juni prošle godine, te za 0,4 posto u odnosu na decembar lani. Najniža prosječna neto plata u maju bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 563 KM, u građevinarstvu je iznosila 613 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 633 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH. U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u junu je iznosila 1.597 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.405 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.298 KM.

Prosječna neto plata u junu 910 KMProsječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u junu iznosila je 910 KM i nominalno je viša za 4,4 posto u odnosu na juni prošle godine, te za 0,4 posto u odnosu na decembar lani.

Najniža prosječna neto plata u maju bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 563 KM, u građevinarstvu je iznosila 613 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 633 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u junu je iznosila 1.597 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.405 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.298 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik