Proizvodnja u Fijatu počinje 3. septembra

Bez autora
Aug 21 2019

U svim fabrikama grupacije Fijat Krajsler automobili juče je, nakon tradicionalnog tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora, nastavljena proizvodnja vozila, osim u Kragujevcu i Torinu, gde su zaposleni na jednogodišnjem plaćenom odsustvu, zbog priprema fabrike „Mirajfori“ za proizvodnju elektromobila koja treba da startuje početkom naredne godine. Radnici u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu, koja ne radi još od sredine jula, na posao treba da se vrate tek 3. septembra. Kolektivni godišnji odmor prekjuče je završen i u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija, a zaposleni u toj fabrici od juče su na novom plaćenom odsustvu, tokom kojeg primaju po 65 odsto od redovne plate, i koje, prema ranijoj informaciji fabričkog menadžmenta, treba da traje do 3. septembra. Podsetimo da je Vlada Srbije, u junu, odobrila zahtev menadžmenta FCA Srbija da zaposleni u toj kompaniji tokom ove godine, zbog sve slabijeg plasmana modela „500L“ na svetskim tržištima, na plaćenim odsustvima, pored zakonom dozvoljenih 45, mogu da budu još dodatnih 87 dana.

Proizvodnja u Fijatu počinje 3. septembraU svim fabrikama grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) juče je, nakon tradicionalnog tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora, nastavljena proizvodnja vozila, osim u Kragujevcu i Torinu, gde su zaposleni na jednogodišnjem plaćenom odsustvu, zbog priprema fabrike „Mirajfori“ za proizvodnju elektromobila koja treba da startuje početkom naredne godine.

Radnici u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu, koja ne radi još od sredine jula, na posao treba da se vrate tek 3. septembra.

Kolektivni godišnji odmor prekjuče je završen i u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija, a zaposleni u toj fabrici od juče su na novom plaćenom odsustvu, tokom kojeg primaju po 65 odsto od redovne plate, i koje, prema ranijoj informaciji fabričkog menadžmenta, treba da traje do 3. septembra.

Podsetimo da je Vlada Srbije, u junu, odobrila zahtev menadžmenta FCA Srbija da zaposleni u toj kompaniji tokom ove godine, zbog sve slabijeg plasmana modela „500L“ na svetskim tržištima, na plaćenim odsustvima, pored zakonom dozvoljenih 45, mogu da budu još dodatnih 87 dana.

Od početka godine do sredine jula, u kragujevačkoj fabrici je, prema nešto slobodnijoj proceni, proizvedeno oko 25.000 automobila. U septembru će, kako doznajemo, biti devet radnih dana, tokom kojih će sa proizvodnih i montažnih traka da siđe oko 4.000 novih gotovih vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik