Za subvencije se prijavilo 186 poljoprivrednika

Bez autora
Sep 08 2019

Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta na području Banjaluke prijavilo se 186 kandidata iz 25 mjesnih zajednica, a za ovu vrstu pomoći poljoprivrednicima obezbijeđeno je 200.000 KM, kažu u Centru za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.Sredstva za ovu vrstu subvencija poljoprivredi prikupljena su na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i biće iskorištena za sufinansiranje projekata čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

Za subvencije se prijavilo 186 poljoprivrednikaZa subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta na području Banjaluke prijavilo se 186 kandidata iz 25 mjesnih zajednica, a za ovu vrstu pomoći poljoprivrednicima obezbijeđeno je 200.000 KM, kažu u Centru za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

Sredstva za ovu vrstu subvencija poljoprivredi prikupljena su na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i biće iskorištena za sufinansiranje projekata čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, osnovni ciljevi dodjele ovih subvencija su povećanje oraničnih površina i privođenje kulturi, kroz mjere osposobljavanja i uređenja poljoprivrednog zemljišta koje je degradirano, zapušteno, lošijeg kvaliteta ili neplodno.

Cilj subvencija je i popravka i poboljšanje plodnosti zemljišta, sprovođenje protiverozivnih mjera ili melioracije poljoprivrednog zemljišta slabijeg kvaliteta i sprovođenje postupka komasacije.

Maksimalna sredstva koja mogu da se dobiju po osnovu javnog poziva utvrđuju se u visini 60 odsto od vrijednosti projekta i ne mogu biti veća od 5.000 KM po projektu.

Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja mora biti obuhvaćena ovim mjerama je jedan, a maksimalna pet hektara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik