Svih 26 radnika dalo otkaz u isto vreme, šef morao da zatvori restoran

Bez autora
Sep 18 2019

Njujorški restoran Šop bio je prisiljen da zatvori svoja vrata nakon što su svi radnici dali otkaz u isto vreme zbog niza dugotrajnih sporova sa vlasnikom. Naime, svi zaposleni, tačnije njih 26, u restoranu u gradu Troj, u američkoj saveznoj državi Njujork, vlasniku Kevinu Blodžetu uručili su otkazna pisma.Kako prenosi njujorški "Tajms junion", zaposleni su bivšem šefu kredom na tabli napisali poruku koja glasi "Budi bolji". Spor je nastao zbog nekoliko nerešenih pitanja, a pre svega problema sa platama. Početkom septembra je firma za obradu plata Maj pejrol HR iznenada ugašena, pa je banka sa kojom je sarađivala automatski povukla isplate koje su radnicima već bile na računu.

Svih 26 radnika dalo otkaz u isto vreme, šef morao da zatvori restoranNjujorški restoran Šop bio je prisiljen da zatvori svoja vrata nakon što su svi radnici dali otkaz u isto vreme zbog niza dugotrajnih sporova sa vlasnikom.

Naime, svi zaposleni, tačnije njih 26, u restoranu u gradu Troj, u američkoj saveznoj državi Njujork, vlasniku Kevinu Blodžetu uručili su otkazna pisma.

Kako prenosi njujorški "Tajms junion", zaposleni su bivšem šefu kredom na tabli napisali poruku koja glasi "Budi bolji", prenosi Poslovni dnevnik.

Spor je nastao zbog nekoliko nerešenih pitanja, a pre svega problema sa platama. Početkom septembra je firma za obradu plata Maj pejrol HR iznenada ugašena, pa je banka sa kojom je sarađivala automatski povukla isplate koje su radnicima već bile na računu.

Kako piše "Tajms junion", vlasnik objekta se nije pojavio u restoranu, niti je razgovarao sa osobljem o ovom problemu, već je, navodno, poslao poruku menadžeru restorana u kojoj savetuje radnike da se obrate banci.

Moto restorana je bio "Radite naporno i ostanite skromni", iako radnici kažu da se šef retko pojavljivao u restoranu, iako živi u stanu odmah iznad objekta.

Situacija se pogoršala u avgustu kada je nekoliko zaposlenih otkrilo da su im plate smanjene, nakon toga su krenuli u potragu za novim poslovima, a kako se čini, poslednji spor u vezi plata je bila kap koja je prelila čašu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik