Od danas elektronska dodela korisničkog imena i lozinke za "Moja LPA"

Bez autora
Sep 18 2019

Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je od danas omogućeno da korisnici za dodelu korisničkog imena i lozinke za korišćenje mobilne aplikacije "Moja LPA" ne moraju da idu do svoje nadležne lokalne poreske administracije, već i ovu uslugu mogu da dobiju preko interneta.Naime, od prošlog meseca putem ove aplikacije omogućeno je da svi poreski obveznici izvrše centralizovani upit stanja za porez na imovinu za teritoriju cele Srbije putem mobilnog telefona. Ovo je prva mobilna aplikacija koju je razvila i objavila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, potpuno je besplatna, dostupna je i za Android i iOS korisnike.

Od danas elektronska dodela korisničkog imena i lozinke za "Moja LPA"Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je od danas omogućeno da korisnici za dodelu korisničkog imena i lozinke za korišćenje mobilne aplikacije "Moja LPA" ne moraju da idu do svoje nadležne lokalne poreske administracije, već i ovu uslugu mogu da dobiju preko interneta.

Naime, od prošlog meseca putem ove aplikacije omogućeno je da svi poreski obveznici izvrše centralizovani upit stanja za porez na imovinu za teritoriju cele Srbije putem mobilnog telefona.

Ovo je prva mobilna aplikacija koju je razvila i objavila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, potpuno je besplatna, dostupna je i za Android i iOS korisnike.

Takođe, ona predstavlja još jednu kariku u realizaciji sveobuhvatne reforme sistema javne uprave u efikasan servis građana, ali i prvi korak u razvoju mUprave.

Na sugestiju korisnika eUprave kako bi kreiranje korisničkog imena i lozinke za pristup mobilnoj aplikaciji "Moja LPA" trebalo takođe da bude elektronska usluga, Kancelarija za IT i eUpravu je u vrlo kratkom roku tu uslugu i omogućila, eliminisavši bilo kakvu potrebu odlaska korisnika na šaltere nadležnih lokalnih poreskih administracija.

Oni korisnici koji se prijave na portal LPA uz pomoć kvalifikovanog elektronskog sertifikata, vrlo jednostavno i samo za nekoliko trenutaka mogu da dobiju korisničko ime i lozinku za korišćenje mobilne aplikacije, a detaljno uputstvo se nalazi ovde.

Kancelarija je početkom godine uspostavila Jedinstveni informacioni sistem LPA koji, zahvaljujući centralizaciji podataka, građanima i privredi omogućava kompletan uvid u svoje poreske obaveze na teritoriji Srbije, kao i da elektronskim putem podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu i da takođe tim putem izmire svoje obaveze.

Od početka puštanja portala do danas, više od 56.000 prijava imovine pravnih lica je podneto putem portala, izvršeno je približno 400 transakcija plaćanja, a broj jedinstvenih poseta portalu iznosio je više od 54.000.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik