Poziv za Program za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru

Bez autora
Sep 20 2019

Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije i Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji sa UNDP, uputili su poziv svim zainteresovanim pravnim licima da u okviru Programa za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru podnesu zahteve za dovođenje stručnjaka na stručne konferencije namenjene širem krugu zainteresovanih.Poziv se odnosi na međunarodno priznate stručnjake za razvoj IT/inovativnih proizvoda i rast startapova. Pomenuti program realizuje se u okviru projekta “Srbija nadohvat ruke – Digitalna transformacija za razvoj”, koji Kabinet predsednice Vlade i Kancelarija za IT i elektronsku upravu sprovode u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj.

Poziv za Program za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoruKabinet predsednice Vlade Republike Srbije i Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji sa UNDP, uputili su poziv svim zainteresovanim pravnim licima da u okviru Programa za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru podnesu zahteve za dovođenje stručnjaka na stručne konferencije namenjene širem krugu zainteresovanih.

Poziv se odnosi na međunarodno priznate stručnjake za razvoj IT/inovativnih proizvoda i rast startapova.

Pomenuti program realizuje se u okviru projekta “Srbija nadohvat ruke – Digitalna transformacija za razvoj”, koji Kabinet predsednice Vlade i Kancelarija za IT i elektronsku upravu sprovode u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Cilj programa je podrška prenosu poslovnih znanja u oblasti razvoja domaćih IT inovativnih proizvoda, kao i bolje pozicioniranje domaće IT zajednice i njenih proizvoda na globalnom tržištu.

Program pokriva troškove dovođenja izabranog gostujućeg stručnjaka u Srbiju i njen/njegov boravak u Srbiji do sedam dana.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je tim povodom da se na konkurs mogu prijaviti sva pravna lica aktivna u oblasti informacionih tehnologija i inovacionog preduzetništva.

Pravna lica, kako je objasnio, mogu biti registrovana kao privredna društva, poslovna udruženja, udruženja građana i fondacije.

Program za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru je u poslednjih godinu dana doveo 14 međunarodno priznatih stručnjaka iz osam zemalja i četiri kontinenta u Srbiju.

Teme o kojima su ovi stručnjaci govorili na domaćim konferencijama, susretima, radionicama i drugim događajima su raznovrsne – od nauke o podacima (data science) i blokčejna, do kompjuterske grafike i dizajna proizvoda.

Zahtevi se podnose slanjem popunjenih obrazaca i prateće dokumentacije u elektronskom obliku putem adrese it.program.rs@undp.org.

Obrasci se mogu preuzeti na adresi https://bit.ly/2ku47ZB.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik