Za nikšićki Dom revolucije još dva zakupca

Bez autora
Sep 22 2019

Firma Eventus, vlasnika Vojina Papovića i Industrija mesa "Goranović" rekonstruisaće dio ruiniranog zdanja Doma revolucije u Nikšiću na ime višegodišnjeg zakupa za dva poslovna prostora dobijena na javnoj licitaciji, koju je raspisala lokalna uprava grada. Nadmetanja za poslovni prostor površine od 827 metara kvadratnih, preko puta hotela “Onogošt”, koji je zakupio Eventus, nije bilo, jer se na licitaciji nijesu pojavili predstavnici prijavljene firme “Ravno” iz Plužina, Zorana Doderovića. Firma Eventus zakupila je dobijeni prostor po 1,21 eura po metru kvadratnom sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, što na mjesečnom nivou iznosi oko hiljadu eura.

Za nikšićki Dom revolucije još dva zakupcaFirma Eventus, vlasnika Vojina Papovića i Industrija mesa "Goranović" rekonstruisaće dio ruiniranog zdanja Doma revolucije u Nikšiću na ime višegodišnjeg zakupa za dva poslovna prostora dobijena na javnoj licitaciji, koju je raspisala lokalna uprava grada.

Nadmetanja za poslovni prostor površine od 827 metara kvadratnih, preko puta hotela “Onogošt”, koji je zakupio Eventus, nije bilo, jer se na licitaciji nijesu pojavili predstavnici prijavljene firme “Ravno” iz Plužina, Zorana Doderovića.

Firma Eventus zakupila je dobijeni prostor po 1,21 eura po metru kvadratnom sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV), što na mjesečnom nivou iznosi oko hiljadu eura.

Prema planovima Papovića, u prizemlju tog dijela Doma revolucije od 249 kvadrata biće izgrađen ugostiteljski objekat, dok će se na prvom spratu nalaziti lanac sportske opreme.

“Naša firma do sada se bavila registracijom i tehničkim pregledom vozila, a sada proširujemo djelatnost i na ugostiteljstvo, dok ćemo prostor na spratu izdavati vjerovatno Inter sportu”, rekao je Papović nakon licitacije u zgradi Opštine u Nikšiću.

Za poslovni prostor površine oko 1,82 hiljade metra kvadratnih, koji je dobila Industrija mesa “Goranović” javila se bila i firma Citus, vlasnika Vladimira Jokovića, koja je učestvovala na nadmetanju.

Cijena je tokom nadmetanja povećana na 3,56 eura, sa uračunatim PDV-om, zbog čega će mjesečna cijena zakupa “Goranovića” iznositi oko 6,49 hiljada eura.

Vlasnik Industrije mesa, Đorđije Goranović, rekao je da mu je drago što su uspjeli da dobiju u zakup prostor koji se nalazi u prizemlju i na prvom spratu Doma revolucije, iako ne po maloj cijeni.

”U dijelu prostora biće maloprodajni usko specijalizovani objekat, jer želimo da na tako prestižnoj lokaciji, u veoma dobro opremljenom prosturu, građanima ponudimo naše proizvode”, rekao je Goranović i dodao da će se u drugom dijelu nalaziti trgovinsko-ugostiteljski objekat.

On je naveo da će u narednom periodu uraditi glavni projekat na osnovu instrukcija i idejnog rješenja Opštine i kazao da će se truditi da u potpunosti ispoštuju neophodne preduslove kako bi se prostor uklopio u postojeću arhitekturu ambijenta.

Glavni arhitekta u Opštini Nikšić, Nebojša Adžić, ocijenio je da je licitacija pokazala da je bio pravilno odabran koncept aktiviranja u segmentima Doma revolucije kroz učešće zainteresovanih preduzeća i pojedinaca, kao i da su uspjeli da to ruinirano zdanje pretvore u biznis potencijal.

”Za devet mjeseci Dom revolucije će u najvećem dijelu uz Njegoševu ulicu biti u funkciju, što nam je i bio cilj”, rekao je Adžić.

Prema njegovim riječima, preostalo je da se zakupac pronađe još za dio prostora u Domu revolucije, koji je prema tadašnjem projektu gradnje bio namijenjen za kongresnu dvoranu.

Adžić je najavio da će narednih dana raspisati tender za uređenje parking prostora sa 90 mjesta između dvije zone tog prostora.

Poslovne prostore u Domu revolucije lokalna uprava daju u zakup na period od 30 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik