Subvencije za zapošljavanje: Već u osam sati bilo 800 prijava

Bez autora
Sep 24 2019

Objava drugog kruga javnih poziva za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2019. i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019. u Federaciji BiH započela je danas u osam sati, objavom poziva za Hercegovačko-neretvansku, Zapadnoherecegovačku i Hercegbosansku županiju.S obzirom da za ove pozive vlada veliki interes potencijalnih korisnika za sudjelovanje u ovim programima, te da je u prvom krugu u ožujku ove godine bilo problema zbog velikog opterećenja jer se mnogo osoba prijavljivalo u isto vrijeme, u Federalnom zavodu za zapošljavanje ovoga puta se odlučili pozive objavljivati sukcesivno za pojedine županije.

Subvencije za zapošljavanje: Već u osam sati bilo 800 prijavaObjava drugog kruga javnih poziva za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2019. i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019. u Federaciji BiH započela je danas u osam sati, objavom poziva za Hercegovačko-neretvansku, Zapadnoherecegovačku i Hercegbosansku županiju.

S obzirom da za ove pozive vlada veliki interes potencijalnih korisnika za sudjelovanje u ovim programima, te da je u prvom krugu u ožujku ove godine bilo problema zbog velikog opterećenja jer se mnogo osoba prijavljivalo u isto vrijeme, u Federalnom zavodu za zapošljavanje ovoga puta se odlučili pozive objavljivati sukcesivno za pojedine županije, piše Faktor.

To se pokazalo kao dobra odluka, s obzirom da, kako je potvrđeno, portal Zavoda nije pao zbog preopterećenja, te poslodavci koji namjeravaju zaposliti nove radnike, odnosno oni koji se namjeravaju radno angažirati putem projekta samozapošljavanja, apliciraju bez problema. Zainteresirani se učešće prijavljuju putem linka na web portalu www.fzzz.ba.

Programi su pušteni u 8.00 sati, sve je proteklo po planu, a dosta mjera već je zatvoreno. Već u osam sati imali smo 800 korisnika koji su se prijavili putem portala – rekao je Haris Čuljević, glasnogovornik Zavoda. Video Player is loading.

Podsjetimo, ukupna sredstva za ova dva programa 55 milijuna maraka, od čega 45 milijuna za program sufinanciranja zapošljavanja, a 10 za sufinanciranje samozapošljavanja Start up.

Iako je veći dio iskorišten tokom prvog kruga, i ovoga puta na raspolaganju je značajan iznos, koji je viši od 11 milijuna KM. Kako kaže Čuljević, točno se zna koliko je novaca na raspolaganju za svaku županiju , u zavisnosti od toga koliko je potrošeno u prvom krugu poziva.

Sutra će biti objavljen poziv za Zeničko-dobojsku, Srednjobosansku i Bosansko-podrinjsku, 26. rujna za Tuzlansku, Posavsku i Unsko-sansku, a 27. rujna za Županiju Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik