Skandal: Uprava Aluminija vratila investitora iz Dubaija s kapije

Bez autora
Sep 30 2019

Čelnici mostarskog Aluminija odbili su danas sastanak sa potencijalnim investitorima, predstavnicima kompanije WAQT TRADE LCC iz Dubaija. Kako doznajemo, arapski investitori stigli su u Mostar u namjeri da posjete sjedište Aluminija, ali uprava nekadašnjeg privrednog giganta nije željela primiti potencijalne investitore na razgovor. Tako su potencijalni investitori iz Dubaija vraćeni nazad doslovno pred ulazom u Aluminij. Nakon skandaloznog ophođenja čelnika propalog privrednog društva prema zainteresovanim arapskim partnerima, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić uputio je dopis upravi Aluminija da danas ili sutra primi na razgovor predstavnike kompanije WAQT TRADE LCC.

Skandal: Uprava Aluminija vratila investitora iz Dubaija s kapijeČelnici mostarskog Aluminija odbili su danas sastanak sa potencijalnim investitorima, predstavnicima kompanije WAQT TRADE LCC iz Dubaija, saznaju Vijesti.ba.

Kako doznajemo, arapski investitori stigli su u Mostar u namjeri da posjete sjedište Aluminija, ali uprava nekadašnjeg privrednog giganta nije željela primiti potencijalne investitore na razgovor.

Tako su potencijalni investitori iz Dubaija vraćeni nazad doslovno pred ulazom u Aluminij.

Nakon skandaloznog ophođenja čelnika propalog privrednog društva prema zainteresovanim arapskim partnerima, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić uputio je dopis upravi Aluminija da danas ili sutra primi na razgovor predstavnike kompanije WAQT TRADE LCC.

U pismu upućenim direktoru Draženu Pandži, resorni ministar podsjetio je Vlada FBiH zajedno sa privrednim društvom Aluminij d.d Mostar iznalazi mogućnost ponovnog pokretanja proizvodnje u ovom privrednom društvu na zdravijim i konkurentnijim osnovana, nego što je to do sada bio slučaj.

Džindić je naglasio da Vlada FBiH traži da čelnici Aluminija prime na razgovor sve potencijalne (najavljene) predstavnike kompanija, predstavnike ministarstava ili druge zainteresovane, te da im omogući da dobiju adekvatne i potrebne informacije u maksimalno mogućoj mjeri.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik