Treći najbogatiji čovek na svetu u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara

Bez autora
Oct 14 2019

Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Luj Viton i Henesi, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara.Nakon što je u sredu objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17 odsto, cena deonica kompanije je skočila za 5,6 odsto i Arnoovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara. Prema pisanju Forbsa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabeležio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu.

Treći najbogatiji čovek na svetu u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolaraBernar Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Luj Viton i Henesi, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je u sredu objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17 odsto, cena deonica kompanije je skočila za 5,6 odsto i Arnoovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara, piše Novac.hr.

Prema pisanju Forbsa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabeležio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu. U poslednjem kvartalu prodaja je porasla za 12 odsto, i to većinom kozmetike. Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj prodavnici Sefora u Hongkongu.

Arno je u aprilu postao treći najbogatiji čovek na svetu. Ispred njega su najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos iz Amazona, čije se bogatstvo procenjuje na 107 milijardi dolara, i Bil Gejts iz Majkrosofta sa 105 milijardi dolara.

"Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bismo bili uspešni. To zahteva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jeste stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom sveta", rekao je Arno za Forbs 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik