Električni Peugeot 208 postao tržišni hit

Bez autora
Oct 14 2019

Zaista impresivno zvuči podatak da svaki četvrti kupac iz EU poseže za izvedbom s potpuno električnim pogonskim sklopom, Peugeotom e-208. Žan-Filipe Imparato, predsjednik uprave francuskog proizvođača, ne krije oduševljenje prodajnim rezultatima. Istakao je kako su planirali da će na električnu izvedbu otpasti otprilike 10 odsto prodane količine, a da je brojka od 25 odsto samo dokaz koliko je Peugeot e-208 uspješno kreiran te kako ekološka svijest Evropljana sve više raste. Naime, već od prvog dana prodaje kupcima se nudi i potpuno električna izvedba Peugeot e-208. Elektromotor snage 100 kW nudi gotovo sportske performanse pa do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu.

Električni Peugeot 208 postao tržišni hitZaista impresivno zvuči podatak da svaki četvrti kupac iz EU poseže za izvedbom s potpuno električnim pogonskim sklopom, Peugeotom e-208.

Žan-Filipe Imparato, predsjednik uprave francuskog proizvođača, ne krije oduševljenje prodajnim rezultatima. Istakao je kako su planirali da će na električnu izvedbu otpasti otprilike 10 odsto prodane količine, a da je brojka od 25 odsto samo dokaz koliko je Peugeot e-208 uspješno kreiran te kako ekološka svijest Evropljana sve više raste.

Naime, već od prvog dana prodaje kupcima se nudi i potpuno električna izvedba Peugeot e-208. Elektromotor snage 100 kW (136 KS) nudi gotovo sportske performanse pa do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu.

Uz baterijski paket kapaciteta 50 kWh nudi doseg od 340 kilometara po WLTP protokolu, a na brzom punjaču može se napuniti do 80 odsto kapaciteta za svega 30 minuta. To su sasvim dovoljni aduti da postane najboljim električnim igračem gradske klase.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik