41. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze Sarajevo

Bez autora
Oct 23 2019

KJP Centar „Skenderija“ dat će i ove godine svoj doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine organizacijom velikog turističkog događaja Sarajevskog festivala turizma – 41. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze od 23. do 25.oktobra.Kako je rečeno iz KJP Centar „Skenderija“ Sarajevski festival turizma okupit će turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pozicionirat njeno mjesto u regionu. Bosna i Hercegovina je veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom nasljeđu i pogodnim klimatskim uslovima.

41. Međunarodni sajam  turizma, ugostiteljstva i turističke berze SarajevoKJP Centar „Skenderija“ dat će i ove godine svoj doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine organizacijom velikog turističkog događaja Sarajevskog festivala turizma – 41. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze od 23. do 25.oktobra.

Kako je rečeno Feni iz KJP Centar „Skenderija“ Sarajevski festival turizma okupit će turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pozicionirat njeno mjesto u regionu.

– Bosna i Hercegovina je veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom nasljeđu i pogodnim klimatskim uslovima. Upravo ova manifestacija ima zadatak da prije svega afirmiše bh. turističku ponudu i potencijale – navode iz Centra „Skenderija“ .

Dio te manifestacije je i turistička ponuda stranih turističkih ponuđača, koji su vrlo zainteresovani da pored promocije svojih turističkih destinacija, upoznaju i bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine.

Prezentacije strane i domaće turističke ponude, stručne konferencije, predavanja, promocije, kulturno-umjetnički program bit će dio sadržaja koji će se ponuditi turističkim radnicima i široj publici.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Outdoor i avanturistički turizam“. Outdoor i avanturistički turizam jedan je od najbrže rastućih kategorija turizma. U potrazi za jedinstvenim iskustvima, turisti se okreću avanturističkom turizmu i destinacijama koje su još uvijek nedovoljno otkrivene. Savremeni turista traži više od pasivnog odmora, preferira dodatni sadržaj i atrakcije kako bi obogatio svoje slobodno vrijeme i posjetu određenoj destinaciji, ističu organizatori manifestacije.

Program sajma će već tradicionalno obuhvatiti i ugostiteljstvo kao vrlo važan segment turističke ponude. Tako će i ove godine u saradnji sa Udruženjem kuhara u BiH biti organizovan raznovrstan program /međunarodna takmičenja, degustacije, predavanja…/.

Pokrovitelji manifestcije su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.

Partneri pri organizaciji programskih sadržaja manifestacije su: Prirodnomatematički fakultet Univerziteta u Sarajevo, Odsjek za geografiju i Udruženje kuhara u BiH.

Na sajmu će se predstaviti oko 70 izlagača – turističkih zajednica, hotela, turističkih agencija, parkova prirode, prijevoznika, restorana, proizvođača i trgovaca ugostiteljskom opremom, privrednih udruženja, stručnih časopis i drugih iz pet zemalja (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Turska).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik