"Folksvagen" odložio odluku o izgradnji pogona u Turskoj

Bez autora
Oct 15 2019

Upravni odbor nemačkog "Folksvagena" odložio je odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji, rečeno je u ovom nemačkom koncernu. U odgovoru na pitanje šta znači odluka u vezi sa izgradnjom pogona i da li postoji mogućnost da se promeni odluka o zemlji u kojoj će se graditi novi pogon, navode da je odložena odluka o novom pogonu i da prate situaciju. Upravni odbor koncerna je odložio odluku o novom pogonu. Pratimo šta se dešava veoma obazrivo i sa velikom zabrinutošću gledamo na razvoj situacije.

"Folksvagen" odložio odluku o izgradnji pogona u TurskojUpravni odbor nemačkog "Folksvagena" odložio je odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji, rečeno je "Tanjugu" u ovom nemačkom koncernu.

U odgovoru na pitanje šta znači odluka u vezi sa izgradnjom pogona i da li postoji mogućnost da se promeni odluka o zemlji u kojoj će se graditi novi pogon, navode da je odložena odluka o novom pogonu i da prate situaciju.

"Upravni odbor koncerna je odložio odluku o novom pogonu. Pratimo šta se dešava veoma obazrivo i sa velikom zabrinutošću gledamo na razvoj situacije", rečeno je Tanjugu.

Nemački mediji su prethodno preneli da je proizvođač automobila "Folksvagen" obustavio odluku o izgradnji nove fabrike u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, trebalo je, prema planu, da bude izgrađen u blizini Izmira, a investicija bi bila između 1,2 do 1,5 milijardi evra.

I Srbija, ali i više drugih zemalja regiona borile su se da dovedu ovog velikog investitora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik