Huawei povećao prodaju uprkos sankcijama

Bez autora
Oct 16 2019

Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je podatak o povećanju prodaje uprkos američkim sankcijama koje ugrožavaju njegov segment pametnih telefona i mrežne opreme. Huawei je saopštio da je u prvih devet mjeseci 2019. godine povećao prodaju za 24,4 odsto, na vrijednost od 86 milijardi dolara. U prvoj polovini godine rast je iznosio 23,2 odsto. Objava je uslijedila poslije američko-kineskih trgovinskih razgovora u Vašingtonu, koji su okončani prošle sedmice bez obajve o napretku u rješavanju Huawei statusa. Administracija predsjednika Donalda Trampa u maju je uvela sankcije ovoj kompaniji zbog navodnog bezbjednosnog rizika koji predstavlja oprema ovog proizvođača.

Huawei povećao prodaju uprkos sankcijamaKineski tehnološki gigant Huawei objavio je podatak o povećanju prodaje uprkos američkim sankcijama koje ugrožavaju njegov segment pametnih telefona i mrežne opreme.

Huawei je saopštio da je u prvih devet mjeseci 2019. godine povećao prodaju za 24,4 odsto, na vrijednost od 86 milijardi dolara. U prvoj polovini godine rast je iznosio 23,2 odsto.

Objava je uslijedila poslije američko-kineskih trgovinskih razgovora u Vašingtonu, koji su okončani prošle sedmice bez obajve o napretku u rješavanju Huawei statusa.

Administracija predsjednika Donalda Trampa u maju je uvela sankcije ovoj kompaniji zbog navodnog bezbjednosnog rizika koji predstavlja oprema ovog proizvođača.

Huawei je saopštio da je počeo da uklanja američke komponente iz svojih pametnih telefona i mrežne opreme i najavio sopstveni operativni sistem za telefone, koji će zamijeniti Android ukoliko to bude neophodno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik