Tele2 Hrvatska u trećem kvartalu premašio milijun korisnika

Bez autora
Oct 17 2019

Tele2 je treće tromjesečje ove godine zaključio s više od milijun korisnika. Prvi je poziv s predbroja 095 stigao upravo na današnji dan 2005. godine, kada je minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, no inovativan pristup doveo je do pojeftinjenja telefoniranja na cijelom tržištu za 60 posto. Zahvaljujući stalnom praćenju i ispunjavanju potreba korisnika, Tele2 je sada jedan od vodećih telekoma u državi. Potvrđuju to i financijski rezultati za treće tromjesečje, prema kojima su prihodi porasli za 6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 405 milijuna kuna. Izvještaj ujedno pokazuje rast EBITDA za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16. Također, EBITDA marža bez utjecaja MSFI-ja 16 iznosi 27 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 25 posto.

Tele2 Hrvatska u trećem kvartalu premašio milijun korisnikaTele2 je treće tromjesečje ove godine zaključio s više od milijun korisnika. Prvi je poziv s predbroja 095 stigao upravo na današnji dan 2005. godine, kada je minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, no inovativan pristup doveo je do pojeftinjenja telefoniranja na cijelom tržištu za 60 posto.

Zahvaljujući stalnom praćenju i ispunjavanju potreba korisnika, Tele2 je sada jedan od vodećih telekoma u državi.

Potvrđuju to i financijski rezultati za treće tromjesečje, prema kojima su prihodi porasli za 6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 405 milijuna kuna.

Izvještaj ujedno pokazuje rast EBITDA za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16. Također, EBITDA marža bez utjecaja MSFI-ja 16 iznosi 27 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 25 posto.

- Kontinuirano unapređivanje kvalitete mreže, stvaranje inovativnih proizvoda i usluga te rad na poboljšanju korisničkog iskustva doveli su do ovih izvrsnih poslovnih rezultata. Rast u svim ključnim segmentima u proteklih devet mjeseci još je jedna potvrda naših nastojanja da uvijek činimo korak više kako bismo ispunili pa čak i nadmašili očekivanja naših korisnika. Zato s ponosom mogu reći kako danas, na svoj 14. rođendan, objavljujemo da smo prvi put premašili brojku od milijun korisnika - istaknuo je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Kada se uspoređuje treće tromjesečje ove godine s prošlogodišnjim, broj korisnika porastao je za više od 59 tisuća te ih sada ima milijun i četiri tisuće. Također, kompanija bilježi rast u svim ključnim segmentima, koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga, od veleprodaje i od opreme, odnosno uređaja. Osim toga, bilježi se i značajan rast broja zaposlenika, i to za više od 45 posto. Tako je danas u Tele2 Hrvatska ukupno 351 zaposlenika, što je 109 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupno gledajući, u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvareni su prihodi od 1,2 milijarde kuna, što je porast od 8 posto, a EBITDA je, bez utjecaja MSFI-ja 16, rasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik