Za proizvodnju vina, rakije i piva 50 miliona dinara bespovratno

Bez autora
Oct 17 2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva. Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini, kazao je predsednik Mirović.

Za proizvodnju vina, rakije i piva 50 miliona dinara bespovratnoPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

„Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini“, kazao je predsednik Mirović.

Ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće iz godine u godinu povećavati finansijska sredstva, da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije, dodao je Mirović.

Pripremamo budzet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što smo zatekli 2016. godine, i ta razlika uneta je u tkivo ekonomskog razvoja AP Vojvodine, istakao je predsednik Mirović.

„Po prvi put, Pokrajinska vlada ove godine uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima. Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu“, kazao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik