Kinezi nisu dali ponudu za Aluminij, već analizu

Bez autora
Oct 20 2019

Nermin Džindić, ministar energije u Vladi FBiH, rekao je da Vlada nije odbila nikakvu ponudu Kineza za “Aluminij”, jer o ponudi uopće nije bilo ni rasprave. On je na taj način demantirao pisanje pojedinih medija da je odbijena ponuda. Džindić nam je pojasnio da nije ni riječ o ponudi, nego o analizi koja im je proslijeđena na stotinu stranica. Mi smo samo razgovarali i rekli da ćemo, kada sve pogledamo, o tome zauzeti stav. Nije to ponuda nikakva, nego samo analiza. Ne možemo ništa odbiti dok ne vidimo o čemu se radi, rekao nam je Džindić i dodao da će naredne sedmice sve biti jasnije, kada se dokumenti analiziraju.

Kinezi nisu dali ponudu za Aluminij, već analizuNermin Džindić, ministar energije u Vladi FBiH, rekao je danas za “Dnevni avaz” da Vlada nije odbila nikakvu ponudu Kineza za “Aluminij”, jer o ponudi uopće nije bilo ni rasprave.

On je na taj način demantirao pisanje pojedinih medija da je odbijena ponuda.

Džindić nam je pojasnio da nije ni riječ o ponudi, nego o analizi koja im je proslijeđena na stotinu stranica.

– Mi smo samo razgovarali i rekli da ćemo, kada sve pogledamo, o tome zauzeti stav. Nije to ponuda nikakva, nego samo analiza. Ne možemo ništa odbiti dok ne vidimo o čemu se radi – rekao nam je Džindić i dodao da će naredne sedmice sve biti jasnije, kada se dokumenti analiziraju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik