PPF Group preuzima POP TV

Bez autora
Oct 21 2019

Češka investicijska grupa PPF u vlasništvu najbogatijeg Čeha Petera Kellnera je prema pisanju Reutersa pred zaključenujem pregovora s američkim AT&T o kupnji većinskog udjela u fondu CME, koji je između ostalog vlasnik medijskog društva Pro Plus. Tim sporazumom posao bi za češko medijsko tržište bio jedan od najvećih ikada. Prema Reutersu koji se poziva na češke medije, ishod Kellnerovih pregovora, koje Kellner osobno vodi, mogao bi se znati za nekoliko dana. PPF je samo rekao Reutersu kako oni ne komentiraju špekulacije na tržištu. Central European Media Enterprises je pod okriljem telekomunikacijskog giganta AT&T nakon što je posljednji preuzeo još jednog medijskog i telekomunikacijskiog giganta Time Warner.

PPF Group preuzima POP TVČeška investicijska grupa PPF u vlasništvu najbogatijeg Čeha Petera Kellnera je prema pisanju Reutersa pred zaključenujem pregovora s američkim AT&T o kupnji većinskog udjela u fondu CME, koji je između ostalog vlasnik medijskog društva Pro Plus.

Tim sporazumom posao bi za češko medijsko tržište bio jedan od najvećih ikada. Prema Reutersu koji se poziva na češke medije, ishod Kellnerovih pregovora, koje Kellner osobno vodi, mogao bi se znati za nekoliko dana.

PPF je samo rekao Reutersu kako oni ne komentiraju špekulacije na tržištu.Central European Media Enterprises (CME) je pod okriljem telekomunikacijskog giganta AT&T nakon što je posljednji preuzeo još jednog medijskog i telekomunikacijskiog giganta Time Warner. AT&T ima 64 posto udjela u CME-u, ali zapravo kontrolira 75 posto tvrtke.

CME u Sloveniji upravlja sa POP TV i Kanal putem medijske kuće Pro Plus, kao i televizijama u Češkoj i Slovačkoj, te u Bugarskoj i Rumuniji. U Češkoj između ostalog po njegovim okriljem je vodeća komercijalna televizija TV Nova.

Tržišna kapitalizacija CME-a je 1,13 milijardi USD (1 milijarda USD).

CME je namjeravao prodati Pro Plus nizozemskoj kompaniji United Group - koja je vlasnik telekomunikacijskog operatera Telemach u Sloveniji - ali je odustao od posla početkom ove godine.

U trećem tromjesečju ove godine CME je ostvario 138,9 miliona USD neto prihoda, što je jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Bruto operativna dobit porasla je 16 posto, na 41,4 miliona dolara, navodi se na njihovoj web stranici.Rezultati su nadmašili očekivanja analitičara pa su time poboljšali prognoze poslovanja za cijelu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik