Zračna luka Franjo Tuđman ostaje bez izravne linije za Seul

Bez autora
Oct 21 2019

Južnokorejska aviokompanija Korean Air prije nešto više od godinu dana uvela je izravnu cjelogodišnju zračnu liniju između Seula i Zagreba, ali ove će zime obustaviti letove za hrvatsku metropolu. To su potvrdili i u Zračnoj luci Franjo Tuđman kazavši da će letovi između Zagreba i Seula biti obustavljeni od 2. prosinca ove godine do 27. ožujka 2020. Razlog tome je premalen broj putnika na toj liniji tijekom zimskih mjeseci. U ZL-u Franjo Tuđman tako kažu da je Korean Air svoju odluku da od prosinca do kraja ožujka ne leti u Zagreb objasnio putničkim trendovima i uskladio s putničkom potražnjom koja je veća u ljetnoj sezoni i smanjena tijekom zime.

Zračna luka Franjo Tuđman ostaje bez izravne linije za SeulJužnokorejska aviokompanija Korean Air prije nešto više od godinu dana uvela je izravnu cjelogodišnju zračnu liniju između Seula i Zagreba, ali ove će zime obustaviti letove za hrvatsku metropolu.

To su nam potvrdili i u Zračnoj luci Franjo Tuđman kazavši da će letovi između Zagreba i Seula biti obustavljeni od 2. prosinca ove godine do 27. ožujka 2020. Razlog tome je premalen broj putnika na toj liniji tijekom zimskih mjeseci.

U ZL-u Franjo Tuđman tako kažu da je Korean Air svoju odluku da od prosinca do kraja ožujka ne leti u Zagreb objasnio putničkim trendovima i uskladio s putničkom potražnjom koja je veća u ljetnoj sezoni i smanjena tijekom zime.

No ističu da je kompanija potvrdila da će nastaviti letove na toj ruti u ljeto 2020. i da su karte za ljetni red letenja već dostupne na njihovoj službenoj internetskoj stranici. Korean Air inače na liniji Seul – Zagreb leti tri puta tjedno.

ZL Franjo Tuđman tako je ostao bez jedne od svoje tri cjelogodišnje linije za Aziju koliko ih je imao dosad. Emirates i Qatar Airways i dalje lete tijekom cijele godine za Dubai, odnosno Dohu.

Osim toga, ljeti je Zagreb izravnim linijama povezan i sa Sjevernom Amerikom, odnosno Kanadom. Već se neko vrijeme govori o uvođenju izravnih letova za SAD i Kinu, no konkretnih dogovora o tim linijama još nema.

U Zračnoj luci Franjo Tuđman očekuju da će ove godine imati oko 3,5 milijuna putnika, a lani su ih zabilježili 3,3 milijuna. U 2017. ostvarili su 12% porasta prometa, a u prošloj godini osam posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik